Example thumb
0

Składniki

500 Gramów
Mąka żytnia
500 Gramów
mąka pszenna tortowa
100 Gramów
drożdże
2.5 Szklanki
woda
1 Łyżka
sól
2 Łyżki
cukier
6 Łyżek
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Drożdże rozrobić z cukrem.
  2. Dodać wodę, sól, olej, obie mąki i całość wyrobić na gładkie ciasto.
  3. Ciasto umieścić w misce, oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
  4. Gdy ciasto podwoi swoją objętość powtórnie chwilę wyrobić.
  5. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układać uformowane w małe chlebki ciasto.
  6. Znów odczekać, aż trochę wyrosną.
  7. Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.

Opis

domowe chlebki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!