2

Składniki

0.5 Kilograma
ingridient
mąka krupczatka Lubella
3 Łyżeczki
Siemie lniane
3 Łyżki
ziarna słonecznika
0.5 Szklanki
Płatki owsiane
2 Łyżki
Sezam nasiona
1 Łyżeczka
Czarnuszka
1 Łyżka
sól
1 Łyżka
Cukier brązowy
25 Gramów
Świeże drożdże
0.5 Litra
ciepła woda
1 Łyżeczka
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie suche składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Dodajemy pokruszone drożdże i zalewamy ciepłą wodą. Wyrabiamy ciasto.
  2. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 min do wyrośnięcia. Po tym czasie ponownie wyrabiamy ciasto i przekładamy do natłuszczonej podłużnej blachy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20 min (nie dłużej).
  3. Po tym czasie blachę umieszczamy w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku i pieczemy godzinę na środkowym poziomie. Po upieczeniu gorący chleb studzimy na kratce. SMACZNEGO!!!

Opis

Pyszny domowy chlebek wieloziarnisty idealny do przygotowanie kanapek dla dziecka i całej rodziny.

Podobne przepisy

Chlebek dyniowy

Przepis
Średni Do 1 godz
Chlebek dyniowy

Bułeczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Bułeczki

BUŁECZKI DYNIOWE

Przepis
Średni Do 1,5 godz
BUŁECZKI DYNIOWE

Chleb

Przepis
Średni Do 3 godz
Chleb

Pełnoziarnisty chleb z miodem

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarnisty chleb z miodem

Domowe bułki

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowe bułki

Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Chleb jak z piekarni

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Chleb jak z piekarni

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!