Chlebek jabłkowy z migdałami

Lubella

Chlebek jabłkowy z orzechami jest wilgotny, pełen aromatu i bogaty w smaku – idealnie sprawdzi się na jesienne popołudnie przy filiżance herbaty. To również doskonały wybór na śniadanie. Chlebek doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można go serwować samodzielnie, jak i masłem lub ulubionym dżemem. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2782
kcal
Białka
77
gram
Węglowodany
268
gram
Tłuszcze
166
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Chlebek jabłkowy z orzechami jest wilgotny, pełen aromatu i bogaty w smaku – idealnie sprawdzi się na jesienne popołudnie przy filiżance herbaty. To również doskonały wybór na śniadanie. Chlebek doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można go serwować samodzielnie, jak i masłem lub ulubionym dżemem. Smacznego!
11
Składniki
70 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szt. jabłka
250 g mąka pszenna lubella
2 szt. jajka kurze
100 ml olej roślinny
100 ml jogurt naturalny
100 g migdały obrane
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 łyżecz. soda oczyszczona
1 łyżecz. cynamon
1 łyżecz. ekstrakt waniliowy
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2782
kcal
Białka
77
gram
Węglowodany
268
gram
Tłuszcze
166
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.