Chlebek jabłkowy z migdałami

Lubella
Chlebek jabłkowy z migdałami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Chlebek jabłkowy z orzechami jest wilgotny, pełen aromatu i bogaty w smaku – idealnie sprawdzi się na jesienne popołudnie przy filiżance herbaty. To również doskonały wybór na śniadanie. Chlebek doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można go serwować samodzielnie, jak i masłem lub ulubionym dżemem. Smacznego!

11

Składniki

70 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 szt. jabłka

250 g mąka pszenna lubella

2 szt. jajka kurze

100 ml olej roślinny

100 ml jogurt naturalny

100 g migdały obrane

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.50 łyżecz. soda oczyszczona

1 łyżecz. cynamon

1 łyżecz. ekstrakt waniliowy

1 szczyp. sól

Przygotowanie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2782

kcal

Białka

77

gram

Węglowodany

268

gram

Tłuszcze

166

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły