Chlebek dyniowy
kontakt_3
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1007
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
157
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
5 / 1
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 g dynia
1.50 szkl. płatki owsiane
2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
0.50 szkl. cukier brązowy
0.50 łyżecz. cynamon
2 łyżecz. soda oczyszczona
50 g masło
0.25 szkl. oliwa z oliwek
0.30 szkl. miód płynny
2 łyżka niskosłodzony dżem ananasowy łowicz
2 szt. jaja l
3 łyżka pestki dyni
1 szt. banan
Przygotowanie
Obieramy dynię i pieczemy w piekarniku, aż do miękkości.
W misce mieszamy mąkę, płatki owsiane, cukier, cynamon i sodę. Dodajemy roztopione masło, oliwę, miód, jajka i dżem.
Banana i dynię i dusimy widelcem i dodajemy do masy. Całość dobrze mieszamy.
Masę przekładamy do podłużnej foremki i pieczemy w 170 stopniach, około 45 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1007
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
157
gram
Tłuszcze
34
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.