Chlebek dyniowy

kontakt_3
Chlebek dyniowy

2

5 / 1

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 g dynia

1.50 szkl. płatki owsiane

2 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

0.50 szkl. cukier brązowy

0.50 łyżecz. cynamon

2 łyżecz. soda oczyszczona

50 g masło

0.25 szkl. oliwa z oliwek

0.30 szkl. miód płynny

2 łyżka niskosłodzony dżem ananasowy łowicz

2 szt. jaja l

3 łyżka pestki dyni

1 szt. banan

Przygotowanie


1

Obieramy dynię i pieczemy w piekarniku, aż do miękkości.

2

W misce mieszamy mąkę, płatki owsiane, cukier, cynamon i sodę. Dodajemy roztopione masło, oliwę, miód, jajka i dżem.

3

Banana i dynię i dusimy widelcem i dodajemy do masy. Całość dobrze mieszamy.

4

Masę przekładamy do podłużnej foremki i pieczemy w 170 stopniach, około 45 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1007

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

157

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły