2

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżki
ingridient
niskosłodzony dżem ananasowy łowicz
150 Gramów
Dynia
1.5 Szklanki
Płatki owsiane
0.5 Szklanki
Cukier brązowy
0.5 Łyżeczki
cynamon
2 Łyżeczki
soda oczyszczona
50 Gramów
masło
0.25 Szklanki
oliwa z oliwek
0.3 Szklanki
Miód płynny
2 Sztuki
jajka
3 Łyżki
pestki dyni
1 Sztuka
banan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obieramy dynię i pieczemy w piekarniku, aż do miękkości.
  2. W misce mieszamy mąkę, płatki owsiane, cukier, cynamon i sodę. Dodajemy roztopione masło, oliwę, miód, jajka i dżem.
  3. Banana i dynię i dusimy widelcem i dodajemy do masy. Całość dobrze mieszamy.
  4. Masę przekładamy do podłużnej foremki i pieczemy w 170 stopniach, około 45 minut.

Podobne przepisy

BUŁECZKI DYNIOWE

Przepis
Średni Do 1,5 godz
BUŁECZKI DYNIOWE

Chlebek wieloziarnisty

Przepis
Średni Do 2 godz
Chlebek wieloziarnisty

Bułeczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Bułeczki

Tost francuski z karmelizowanymi owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tost francuski z karmelizowanymi owocami

Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grillowane bruschetty z czosnkiem i pomidorami

Grzanki francuskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grzanki francuskie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!