Chlebek bananowy z żurawiną i dżemem brzoskwiniowym 100% z owoców Extra Gładki

maspexdigital
Chlebek bananowy z żurawiną i dżemem brzoskwiniowym 100% z owoców Extra Gładki

2

3.5 / 2

10

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 łyżecz. soda

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szczyp. sól

3 łyżka jogurt grecki

100 g masło roztopione

4 szt. banan

2 szt. jaja l

3 łyżka żurawina suszona

1 opak. dżem łowicz 100% z owoców brzoskwinia

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

2

Banany miksujemy z jogurtem i jajkami, dodajemy przestudzone masło i jeszcze raz miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia i solą. Krótko miksujemy do połączenia składników. Dodajemy suszoną żurawinę i mieszamy.

3

Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy przekrojonego wzdłuż banana.

4

Pieczemy 45 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Studzimy na kratce. Podajemy z dżemem m brzoskwiniowym 100% z owoców Extra Gładki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

742

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

116

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły