0
Średnia: 3 (głosów: 1)

Składniki

1.5 Szklanki
1 Opakowanie
1 Łyżeczka
Soda
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szczypta
sól
3 Łyżki
Jogurt grecki
100 Gramów
Masło roztopione
4 Sztuki
Banany
2 Sztuki
Jaja L
3 Łyżki
żurawina suszona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  2. Banany miksujemy z jogurtem i jajkami, dodajemy przestudzone masło i jeszcze raz miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia i solą. Krótko miksujemy do połączenia składników. Dodajemy suszoną żurawinę i mieszamy.
  3. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy przekrojonego wzdłuż banana.
  4. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Studzimy na kratce. Podajemy z dżemem m brzoskwiniowym 100% z owoców Extra Gładki.

Podobne przepisy

Chlebek bananowy z orzechami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Chlebek bananowy z orzechami

BUŁECZKI DYNIOWE

Przepis
Średni Do 1,5 godz
BUŁECZKI DYNIOWE

Bułeczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Bułeczki

Chleb kakaowy

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Małpi chleb

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Małpi chleb

Chlebek dyniowy

Przepis
Średni Do 1 godz
Chlebek dyniowy

Chleb jak z piekarni

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Chleb jak z piekarni

Chlebek czosnkowo-ziołowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Chlebek czosnkowo-ziołowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!