Chlebek bananowy z orzechami
lubella
Słodki chlebek bananowy, którym możesz zajadać się w domu, w pracy czy w szkole. Idealnie smakuje do porannej kawy ;)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
886
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
103
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Słodki chlebek bananowy, którym możesz zajadać się w domu, w pracy czy w szkole. Idealnie smakuje do porannej kawy ;)
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa
3 szt. banan
2 szt. jaja l
120 g masło roztopione
100 g orzechy włoskie
2 łyżka cukier trzcinowy
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. ekstrakt waniliowy
Przygotowanie
Banany rozgnieść.
Jajka roztrzepać z cukrem, połączyć z roztopionym i ostudzonym masłem oraz ekstraktem waniliowym.
Przesiać mąkę do mieszanki bananowej, wsypać proszek do pieczenia, dodać pokrojone orzechy włoskie i wymieszać.
Masę przelać do keksówki ( ok 22x10 cm) wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 45 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
886
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
103
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.