Chlebek bananowy z orzechami

lubella
Chlebek bananowy z orzechami

0

0 / 0

Słodki chlebek bananowy, którym możesz zajadać się w domu, w pracy czy w szkole. Idealnie smakuje do porannej kawy ;)

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szkl. mąka lubella puszysta luksusowa

3 szt. banan

2 szt. jaja l

120 g masło roztopione

100 g orzechy włoskie

2 łyżka cukier trzcinowy

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 łyżecz. ekstrakt waniliowy

Przygotowanie


1

Banany rozgnieść.

2

Jajka roztrzepać z cukrem, połączyć z roztopionym i ostudzonym masłem oraz ekstraktem waniliowym.

3

Przesiać mąkę do mieszanki bananowej, wsypać proszek do pieczenia, dodać pokrojone orzechy włoskie i wymieszać.

4

Masę przelać do keksówki ( ok 22x10 cm) wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 45 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

886

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

103

gram

Tłuszcze

43

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły