2

Składniki

1 Łyżeczka
ekstrakt waniliowy
110 Gramów
masło
190 Gramów
cukier
240 Gramów
mąka
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Sztuki
banan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik rozgrzać do 180C.
  2. Masło utrzeć z cukrem, dodawać kolejno- jajko, trochę mąki i mieszać. Następnie pozostałe jaja oraz mąkę i utrzeć na gładką masę.
  3. Banany obrać i rozgnieść widelcem. Skropić ekstraktem waniliowym i wmieszać do pozostałych składników. Ciasto przelać do formy keksowej, uprzednio wysmarowanej masłem. Piec ok 50 min, do tzw. suchego patyczka.

Opis

W sam raz na śniadanie do kubka z kakao.

Podobne przepisy

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Bułeczki

Średni Do 3 godz
Bułeczki

BUŁECZKI DYNIOWE

Średni Do 1,5 godz
BUŁECZKI DYNIOWE

Chlebek dyniowy

Średni Do 1 godz
Chlebek dyniowy

Grzanki francuskie

Łatwy Do 40 min
Grzanki francuskie

Małpi chleb

Łatwy Do 3 godz
Małpi chleb

Tost francuski z karmelizowanymi owocami

Łatwy Do 40 min
Tost francuski z karmelizowanymi owocami

Chleb

Średni Do 3 godz
Chleb

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!