Chlebek bananowy

m7
Chlebek bananowy

3

0 / 0

W sam raz na śniadanie do kubka z kakao.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. ekstrakt waniliowy

110 g masło

190 g cukier

240 g lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. jaja kurze całe

3 szt. banan

Przygotowanie


1

Piekarnik rozgrzać do 180C.

2

Masło utrzeć z cukrem, dodawać kolejno- jajko, trochę mąki i mieszać. Następnie pozostałe jaja oraz mąkę i utrzeć na gładką masę.

3

Banany obrać i rozgnieść widelcem. Skropić ekstraktem waniliowym i wmieszać do pozostałych składników. Ciasto przelać do formy keksowej, uprzednio wysmarowanej masłem. Piec ok 50 min, do tzw. suchego patyczka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

780

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

122

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły