2

Składniki

1 Łyżeczka
ekstrakt waniliowy
110 Gramów
masło
190 Gramów
cukier
240 Gramów
mąka
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Sztuki
banan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik rozgrzać do 180C.
  2. Masło utrzeć z cukrem, dodawać kolejno- jajko, trochę mąki i mieszać. Następnie pozostałe jaja oraz mąkę i utrzeć na gładką masę.
  3. Banany obrać i rozgnieść widelcem. Skropić ekstraktem waniliowym i wmieszać do pozostałych składników. Ciasto przelać do formy keksowej, uprzednio wysmarowanej masłem. Piec ok 50 min, do tzw. suchego patyczka.

Opis

W sam raz na śniadanie do kubka z kakao.

Podobne przepisy

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chlebek dyniowy

Przepis
Średni Do 1 godz
Chlebek dyniowy

Domowe bułki

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowe bułki

Grzanki francuskie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grzanki francuskie

Tost francuski z karmelizowanymi owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tost francuski z karmelizowanymi owocami

Bułeczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Bułeczki

BUŁECZKI DYNIOWE

Przepis
Średni Do 1,5 godz
BUŁECZKI DYNIOWE

Małpi chleb

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Małpi chleb

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!