Chlebek bananowy

m7
Chlebek bananowy

2

0 / 0

W sam raz na śniadanie do kubka z kakao.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

110 g masło

190 g cukier

240 g lubella mąka puszysta uniwersalna

2 szt. jaja kurze całe

3 szt. banan

Przygotowanie


1

Piekarnik rozgrzać do 180C.

2

Masło utrzeć z cukrem, dodawać kolejno- jajko, trochę mąki i mieszać. Następnie pozostałe jaja oraz mąkę i utrzeć na gładką masę.

3

Banany obrać i rozgnieść widelcem. Skropić ekstraktem waniliowym i wmieszać do pozostałych składników. Ciasto przelać do formy keksowej, uprzednio wysmarowanej masłem. Piec ok 50 min, do tzw. suchego patyczka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły