2

Składniki

1 Łyżeczka
Ekstrakt waniliowy
110 Gramów
masło
190 Gramów
cukier
240 Gramów
mąka
2 Sztuki
jaja kurze całe
3 Sztuki
banan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik rozgrzać do 180C.
  2. Masło utrzeć z cukrem, dodawać kolejno- jajko, trochę mąki i mieszać. Następnie pozostałe jaja oraz mąkę i utrzeć na gładką masę.
  3. Banany obrać i rozgnieść widelcem. Skropić ekstraktem waniliowym i wmieszać do pozostałych składników. Ciasto przelać do formy keksowej, uprzednio wysmarowanej masłem. Piec ok 50 min, do tzw. suchego patyczka.

Opis

W sam raz na śniadanie do kubka z kakao.

Podobne przepisy

Grzanki francuskie

Łatwy Do 40 min.

Małpi chleb

Łatwy Do 3 godz.

Tost francuski z karmelizowanymi owocami

Łatwy Do 40 min.

Chleb

Średni Do 3 godz.

Chleb czekoladowy

Łatwy Ponad 3 godz.

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz.

Chleb pełnoziarnisty ze słonecznikiem

Średni Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!