Chleb ze śliwkami i orzechami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Chleb ze śliwkami i orzechami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975638373.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny i pachnący chlebuś ze śliwkami i orzechami
0
0 / 0
Pyszny i pachnący chlebuś ze śliwkami i orzechami
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
360 mleko
2 łyżecz. sól
15 g drożdże
1 szkl. śliwki suszone
0.50 szkl. orzechy włoskie
3 szkl. siemie lniane
0.50 szkl. otręby owsiane
1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka cukier
2 łyżka olej
Przygotowanie
Wszystkie składniki chleba umieścić w wypiekaczu do chleba, najpierw płynne a następnie sypkie, na końcu wsypać dodatki oprócz śliwek.
Śliwki dodać po usłyszeniu sygnału wypiekacza informującego o możliwości wrzucenia dodatków.
Wypiekacz włączyć, nastawić program -chleb pełnoziarnisty, wagę 1000g, stopień zarumienienia skórki według uznania.
Po około 3,5 godziny oczekiwania wyjmująć z wypiekacza gotowy i pachnący chleb.