Chleb ze śliwkami i orzechami
m7
Pyszny i pachnący chlebuś ze śliwkami i orzechami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
446
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszny i pachnący chlebuś ze śliwkami i orzechami
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
360 mleko
2 łyżecz. sól
15 g drożdże
1 szkl. śliwki suszone
0.50 szkl. orzechy włoskie
3 szkl. siemie lniane
0.50 szkl. otręby owsiane
1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka cukier
2 łyżka olej
Przygotowanie
Wszystkie składniki chleba umieścić w wypiekaczu do chleba, najpierw płynne a następnie sypkie, na końcu wsypać dodatki oprócz śliwek.
Śliwki dodać po usłyszeniu sygnału wypiekacza informującego o możliwości wrzucenia dodatków.
Wypiekacz włączyć, nastawić program -chleb pełnoziarnisty, wagę 1000g, stopień zarumienienia skórki według uznania.
Po około 3,5 godziny oczekiwania wyjmująć z wypiekacza gotowy i pachnący chleb.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
446
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.