Chleb ze śliwkami i orzechami

m7
Chleb ze śliwkami i orzechami

0

0 / 0

Pyszny i pachnący chlebuś ze śliwkami i orzechami

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

360 mleko

2 łyżecz. sól

15 g drożdże

1 szkl. śliwki suszone

0.50 szkl. orzechy włoskie

3 szkl. siemie lniane

0.50 szkl. otręby owsiane

1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka cukier

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki chleba umieścić w wypiekaczu do chleba, najpierw płynne a następnie sypkie, na końcu wsypać dodatki oprócz śliwek.

2

Śliwki dodać po usłyszeniu sygnału wypiekacza informującego o możliwości wrzucenia dodatków.

3

Wypiekacz włączyć, nastawić program -chleb pełnoziarnisty, wagę 1000g, stopień zarumienienia skórki według uznania.

4

Po około 3,5 godziny oczekiwania wyjmująć z wypiekacza gotowy i pachnący chleb.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

446

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły