0

Składniki

3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
9 Gramów
Drożdże instant
150 Mililitrów
Letnia woda
150 Mililitrów
Letnie mleko
4 Łyżki
oliwa
1 Łyżeczka
sól
1 Szczypta
cukier
1 Słoik
ingridient
sos pieczarkowy łowicz
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
1 Łyżeczka
Suszone oregano
40 Gramów
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z połową szklanki wody wymieszać cukier z drożdżami. Odstawić na 5 minut.
  2. Po tym czasie dodać połowę mąki, resztę wody wraz z mlekiem, sól oraz oliwę. Wymieszać łyżką. Dodać pozostałą mąkę i miksować do czasu aż ciasto będzie klejące.
  3. Blat oprószyć mąką i ugniatać ciasto do momentu aż będzie gładkie. Przykryć ścierką oraz odstawić w ciemne miejsce na półtorej godziny. Po tym czasie rozwałkować ciasto na prostokąt. Nałożyć warstwę sosu pieczarkowego z podgrzybkami Łowicz. Posypać startym parmezanem.
  4. Ciasto zwijać jak roladę. Przełożyć zwinięte ciasto do formy keksówki. Pozostawić przykryte przez 30 minut.
  5. Po tym czasie posmarować ciasto żółtkiem oraz posypać oregano. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 40 minut.

Podobne przepisy

Bułeczki

Średni Do 3 godz
Bułeczki

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb

Średni Do 3 godz
Chleb

Małpi chleb

Łatwy Do 3 godz
Małpi chleb

Pełnoziarnisty chleb z miodem

Średni Do 40 min
Pełnoziarnisty chleb z miodem

BUŁECZKI DYNIOWE

Średni Do 1,5 godz
BUŁECZKI DYNIOWE

Chleb czekoladowy

Łatwy Ponad 3 godz
Chleb czekoladowy

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!