0

Składniki

3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
9 Gramów
Drożdże instant
150 Mililitrów
Letnia woda na makaron
150 Mililitrów
Letnie mleko
4 Łyżki
oliwa
1 Łyżeczka
sól
1 Szczypta
cukier
1 Słoik
ingridient
sos pieczarkowy łowicz
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
1 Łyżeczka
Suszone oregano
40 Gramów
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z połową szklanki wody wymieszać cukier z drożdżami. Odstawić na 5 minut.
  2. Po tym czasie dodać połowę mąki, resztę wody wraz z mlekiem, sól oraz oliwę. Wymieszać łyżką. Dodać pozostałą mąkę i miksować do czasu aż ciasto będzie klejące.
  3. Blat oprószyć mąką i ugniatać ciasto do momentu aż będzie gładkie. Przykryć ścierką oraz odstawić w ciemne miejsce na półtorej godziny. Po tym czasie rozwałkować ciasto na prostokąt. Nałożyć warstwę sosu pieczarkowego z podgrzybkami Łowicz. Posypać startym parmezanem.
  4. Ciasto zwijać jak roladę. Przełożyć zwinięte ciasto do formy keksówki. Pozostawić przykryte przez 30 minut.
  5. Po tym czasie posmarować ciasto żółtkiem oraz posypać oregano. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 40 minut.

Podobne przepisy

Domowe bułki

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowe bułki

Bułeczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Bułeczki

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb

Przepis
Średni Do 3 godz
Chleb

Małpi chleb

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Małpi chleb

Pełnoziarnisty chleb z miodem

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarnisty chleb z miodem

Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Chlebek dyniowy

Przepis
Średni Do 1 godz
Chlebek dyniowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!