Chleb z prażoną cebulką
m7
Bardzo lubię tzw. chleb cebulowy i często go robię
0
0 / 0
Bardzo lubię tzw. chleb cebulowy i często go robię
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
350 woda
1 łyżecz. sól
5 g drożdże
6 łyżka prożona cebulka
0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Drożdże zalewamy ciepłą wodą i łączymy z mąką. Wyrabiamy ciasto, dodając stopniowo cebulkę i sól.
2
Tak przygotowane ciasto wkładamy do automatu do chleba i wypiekamy chleb na programie podstawowym.
3
Możemy też przełożyć ciasto do formy, zakryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy chleb w piekarniku w temp. 180st przez kolejną godzinę.