0

Składniki

350 Mililitrów
woda
1 Łyżeczka
sól
5 Gramów
drożdże
6 Łyżek
Prożona cebulka
0.5 Kilograma
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Drożdże zalewamy ciepłą wodą i łączymy z mąką. Wyrabiamy ciasto, dodając stopniowo cebulkę i sól.
  2. Tak przygotowane ciasto wkładamy do automatu do chleba i wypiekamy chleb na programie podstawowym.
  3. Możemy też przełożyć ciasto do formy, zakryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy chleb w piekarniku w temp. 180st przez kolejną godzinę.

Opis

Bardzo lubię tzw. chleb cebulowy i często go robię

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!