0

Składniki

350 Mililitrów
woda
1 Łyżeczka
sól
5 Gramów
drożdże
6 Łyżek
Prożona cebulka
0.5 Kilograma
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Drożdże zalewamy ciepłą wodą i łączymy z mąką. Wyrabiamy ciasto, dodając stopniowo cebulkę i sól.
  2. Tak przygotowane ciasto wkładamy do automatu do chleba i wypiekamy chleb na programie podstawowym.
  3. Możemy też przełożyć ciasto do formy, zakryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy chleb w piekarniku w temp. 180st przez kolejną godzinę.

Opis

Bardzo lubię tzw. chleb cebulowy i często go robię

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!