Chleb z patelni
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1709025555625.png&w=3840&q=75)
Lubella
![Chleb z patelni](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1709308711580.jpg&w=3840&q=75)
Chleb z patelni to szybki i prosty sposób na przygotowanie pysznego pieczywa bez konieczności korzystania z piekarnika. Wystarczy kilka podstawowych składników i chwila czasu, aby cieszyć się świeżym, domowym chlebem.
1
0 / 0
Chleb z patelni to szybki i prosty sposób na przygotowanie pysznego pieczywa bez konieczności korzystania z piekarnika. Wystarczy kilka podstawowych składników i chwila czasu, aby cieszyć się świeżym, domowym chlebem.
6
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
500 g mąka pszenna lubella
300 ml woda
5 g suche drożdże
10 g sól
1.50 łyżka olej
1 łyżka masło
Przygotowanie
Umieść wszystkie składniki oprócz oleju i masła w misce i dokładnie wymieszaj.
Wyrób ciasto do jednolitej konsystencji, a następnie podziel je na dwie równe porcje i odstaw w ciepłe miejsce na minimum 30 minut do wyrośnięcia.
Po upływie tego czasu podgrzej olej na patelni. Umieść na niej jedną z porcji ciasta, przykryj i piecz przez 12-15 minut z jednej strony na średnim ogniu.
Po kilkunastu minutach posmaruj wierzch chleba masłem, obróć go na drugą stronę i kontynuuj pieczenie przez kolejne 12-15 minut.
Upieczony chleb przełóż na kratkę piekarnika do wystygnięcia. Powtórz czynność z drugą porcją chleba.