CHLEB W JAJKACH Z PIECZARKAMI

kontakt_2
CHLEB W JAJKACH Z PIECZARKAMI

Średnia 0 / 0

Oceń!

WOW! Mamy dla Was pomysł na wyjątkowe kanapki obtoczone w jajku i mleku. Najcenniejszy sekret tego dania tkwi w pieczarkowym farszu. Chcesz go poznać? Sprawdź przepis i przygotuj chlebki, które idealnie smakują w połączeniu z ketchupem Kotlin.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. jajko

0.50 szkl. mleko

2 łyżka masło

200 g pieczarki

0.50 szt. cebula

2 łyżka natka pietruszki

1 łyżka olej

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżka kotlin ketchup pikantny

Przygotowanie


Posiekaną cebulę szklimy na oleju.

Dodajemy starte na grubych oczkach pieczarki.

Dusimy, aż odparuje z nich cała woda.

Doprawiamy posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem.

Pieczarkowy farsz rozkładamy na 4 kromkach.

Przykrywamy resztą kromek.

Kanapki obtaczamy w jajku rozmieszanym z mlekiem.

Na patelni rozpuszczamy masło.

Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane.

Podajemy z ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

170

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły