CHLEB W JAJKACH Z PIECZARKAMI
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![CHLEB W JAJKACH Z PIECZARKAMI](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975566711.jpeg&w=3840&q=75)
WOW! Mamy dla Was pomysł na wyjątkowe kanapki obtoczone w jajku i mleku. Najcenniejszy sekret tego dania tkwi w pieczarkowym farszu. Chcesz go poznać? Sprawdź przepis i przygotuj chlebki, które idealnie smakują w połączeniu z ketchupem Kotlin.
0
0 / 0
WOW! Mamy dla Was pomysł na wyjątkowe kanapki obtoczone w jajku i mleku. Najcenniejszy sekret tego dania tkwi w pieczarkowym farszu. Chcesz go poznać? Sprawdź przepis i przygotuj chlebki, które idealnie smakują w połączeniu z ketchupem Kotlin.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. jajko
0.50 szkl. mleko
2 łyżka masło
200 g pieczarki
0.50 szt. cebula
2 łyżka natka pietruszki
1 łyżka olej
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka kotlin ketchup pikantny
Przygotowanie
Posiekaną cebulę szklimy na oleju.
Dodajemy starte na grubych oczkach pieczarki.
Dusimy, aż odparuje z nich cała woda.
Doprawiamy posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem.
Pieczarkowy farsz rozkładamy na 4 kromkach.
Przykrywamy resztą kromek.
Kanapki obtaczamy w jajku rozmieszanym z mlekiem.
Na patelni rozpuszczamy masło.
Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane.
Podajemy z ketchupem.