CHLEB W JAJKACH Z PIECZARKAMI
kontakt_2
WOW! Mamy dla Was pomysł na wyjątkowe kanapki obtoczone w jajku i mleku. Najcenniejszy sekret tego dania tkwi w pieczarkowym farszu. Chcesz go poznać? Sprawdź przepis i przygotuj chlebki, które idealnie smakują w połączeniu z ketchupem Kotlin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
170
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
WOW! Mamy dla Was pomysł na wyjątkowe kanapki obtoczone w jajku i mleku. Najcenniejszy sekret tego dania tkwi w pieczarkowym farszu. Chcesz go poznać? Sprawdź przepis i przygotuj chlebki, które idealnie smakują w połączeniu z ketchupem Kotlin.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. jajko
0.50 szkl. mleko
2 łyżka masło
200 g pieczarki
0.50 szt. cebula
2 łyżka natka pietruszki
1 łyżka olej
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka kotlin ketchup pikantny
Przygotowanie
Posiekaną cebulę szklimy na oleju.
Dodajemy starte na grubych oczkach pieczarki.
Dusimy, aż odparuje z nich cała woda.
Doprawiamy posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem.
Pieczarkowy farsz rozkładamy na 4 kromkach.
Przykrywamy resztą kromek.
Kanapki obtaczamy w jajku rozmieszanym z mlekiem.
Na patelni rozpuszczamy masło.
Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane.
Podajemy z ketchupem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
170
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.