Chleb jak z piekarni

m7
Chleb jak z piekarni

1

3.8 / 16

Chleb w smaku jest znakomity, a satysfakcja ogromna jak taki wypiek można wykonać samemu!

4

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 łyżecz. sól

0.25 łyżecz. drożdże

1.50 szkl. woda

3 szkl. mąka pszenna chlebowa

Przygotowanie


1

Mąkę przesiać do miski dodać wodę,drożdże , sól i wymieszać.

2

Miskę przykryć woreczkiem i zostawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 12 godzin(może być max do 15 godz).

3

Następnie ciasto wyjąć rozłożyć na płasko i uformować bochenek zawinąć w ściereczkę wysypaną mąką i odłożyć na 2 godz.

4

Piekarnik włączyć włożyć naczynie żaroodporne i nagrzać do 250 st.

5

Do gorącego naczynia włożyć uformowany chleb i pod przykryciem piec przez 30 min w 220 st.

6

Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 15 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1652

kcal

Białka

62

gram

Węglowodany

332

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły