Chleb jak z piekarni
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Chleb jak z piekarni](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973023834.jpeg&w=3840&q=75)
Chleb w smaku jest znakomity, a satysfakcja ogromna jak taki wypiek można wykonać samemu!
1
3.8 / 16
Chleb w smaku jest znakomity, a satysfakcja ogromna jak taki wypiek można wykonać samemu!
4
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 łyżecz. sól
0.25 łyżecz. drożdże
1.50 szkl. woda
3 szkl. mąka pszenna chlebowa
Przygotowanie
Mąkę przesiać do miski dodać wodę,drożdże , sól i wymieszać.
Miskę przykryć woreczkiem i zostawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 12 godzin(może być max do 15 godz).
Następnie ciasto wyjąć rozłożyć na płasko i uformować bochenek zawinąć w ściereczkę wysypaną mąką i odłożyć na 2 godz.
Piekarnik włączyć włożyć naczynie żaroodporne i nagrzać do 250 st.
Do gorącego naczynia włożyć uformowany chleb i pod przykryciem piec przez 30 min w 220 st.
Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 15 min.