0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
0.25 Łyżeczki
drożdże
1.5 Szklanki
woda
3 Szklanki
Mąka pszenna chlebowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiać do miski dodać wodę,drożdże , sól i wymieszać.
  2. Miskę przykryć woreczkiem i zostawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 12 godzin(może być max do 15 godz).
  3. Następnie ciasto wyjąć rozłożyć na płasko i uformować bochenek zawinąć w ściereczkę wysypaną mąką i odłożyć na 2 godz.
  4. Piekarnik włączyć włożyć naczynie żaroodporne i nagrzać do 250 st.
  5. Do gorącego naczynia włożyć uformowany chleb i pod przykryciem piec przez 30 min w 220 st.
  6. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 15 min.

Opis

Chleb jest na prawdę smaczny.Zachęcam do wypieku.

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!