0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
0.25 Łyżeczki
drożdże
1.5 Szklanki
woda
3 Szklanki
Mąka pszenna chlebowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiać do miski dodać wodę,drożdże , sól i wymieszać.
  2. Miskę przykryć woreczkiem i zostawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 12 godzin(może być max do 15 godz).
  3. Następnie ciasto wyjąć rozłożyć na płasko i uformować bochenek zawinąć w ściereczkę wysypaną mąką i odłożyć na 2 godz.
  4. Piekarnik włączyć włożyć naczynie żaroodporne i nagrzać do 250 st.
  5. Do gorącego naczynia włożyć uformowany chleb i pod przykryciem piec przez 30 min w 220 st.
  6. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 15 min.

Opis

Chleb jest na prawdę smaczny.Zachęcam do wypieku.

Podobne przepisy

Chleb

Przepis
Średni Do 3 godz
Chleb

Chleb czekoladowy

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Chleb czekoladowy

Chleb pełnoziarnisty ze słonecznikiem

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Chleb pełnoziarnisty ze słonecznikiem

Domowe bułki

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowe bułki

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Pełnoziarnisty chleb z miodem

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarnisty chleb z miodem

Chleb kakaowy

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Zapiekane kanapki na ciepło ze szpinakiem i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekane kanapki na ciepło ze szpinakiem i kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!