Chleb bananowy

m7
Chleb bananowy

Średnia 5 / 1

Oceń!

Do przepisu na chleb bananowy można wykorzystać przejrzałe banany. Forma chlebowa powinna być 10 x 20 cm. Jeśli jest inna nie wiadomo czy chleb wyjdzie. Przepis w duchu #zerowaste

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

0.50 łyżecz. sól

1 łyżecz. soda do pieczenia

0.75 szkl. cukier

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

0.50 szkl. orzechy posiekane

3 szt. banan

2 szt. jaja l

Przygotowanie


Nagrzać piekarnik do 175 stopni c. W dużej misce rozetrzeć banany. Dodać jaja i roztrzepać, aż zaczyną się pienić.

Do ddzielnej miski rzesiać suche składnki. Zmieszać ze spienioną masą bananową i dodać orzechy.

Lekko natłuścić formę chlebową o wymiarach 10 x 20 cm. Wlać rzadkie ciasto i piec przez 1 godzinę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

284

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

53

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły