Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Z tego przepisu wyjdą dwie formy keksówki. Jeżeli ktoś chce można użyć mąki razowej, wtedy co prawda chleb nie wyrośnie tak, jak na mące pszennej, ale będzie zdrowszy. Można też zamienić otręby pszenne na żytnie. Do dzieła!
1 | Kilogram |
mąka pszenna
|
|
3 | Szklanki |
woda
|
|
2 | Szklanki |
Otręby pszenne
|
|
1 | Szklanka |
mleko
|
|
1 | Łyżka |
cukier
|
|
1.5 | Łyżki |
sól
|
|
4 | Łyżki |
Siemie lniane
|
|
10 | Dekagramów |
drożdże
|
|
8 | Dekagramów |
nasiona słonecznika
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |