CHIPSY Z WARZYW Z PIEKARNIKA
maspexdigital
0
0 / 0
Zdrowsza alternatywa do pochrupania przy serialu? Nic prostszego! Przygotowaliśmy dla Was domowe, pyszne chipsy z warzyw z dodatkiem ciekawych sosów.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. burak
2 szt. ziemniaki
2 szt. marchew
1 łyżka oliwa
1 szcz. sól gruboziarnista
3 łyżka łowicz sos spaghetti
1 łyżeczka oregano
3 łyżka dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz
50 woda
1 łyżeczka ocet winny
1 szcz. sól
Przygotowanie
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Warzywa myjemy, osuszamy i obieramy. Następnie kroimy w bardzo cienkie talarki, osuszamy ręcznikiem papierowym i przekładamy na blaszkę. Polewamy oliwą. Pieczemy przez ok. 25 minut.
Do miski przekładamy sos spaghetti. Dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku i oregano. Mieszamy.
W drugiej misce mieszamy dżem truskawkowy o obniżonej zawartości cukrów, wodę, ocet i sól. Chipsy podajemy z sosami.