Chipsy makaronowe z airfryera

Lubella
Chipsy makaronowe z airfryera

0

0 / 0

Chrupiące, złociste i pełne smaku – chipsy makaronowe z airfryera to idealny wybór dla miłośników oryginalnych przekąsek. Wystarczy ugotowany makaron, odrobina oliwy, parmezan oraz ulubione przyprawy. To świetna alternatywa dla klasycznych chipsów ziemniaczanych – pieczone we frytkownicy beztłuszczowej są mniej kaloryczne i idealnie sprawdzą się na wieczór filmowy, imprezę lub jako dodatek do dipów. To także świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru ugotowanego makaronu. Życzymy smacznego!

8

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

250 g makaron lubella kokardki

1 łyżka oliwa

0.50 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. pieprz

1 łyżecz. czosnek granulowany

1 łyżecz. papryka wędzona

0.50 łyżecz. oregano suszone

3 łyżka parmezan tarty

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

2

Odcedź makaron i odstaw, żeby odparowała z jego powierzchni woda.

3

Przełóż makaron do miski i dodaj oliwę, sól, pieprz, czosnek w proszku, paprykę, oregano i parmezan. Dokładnie wymieszaj, aby przyprawy dobrze pokryły makaron.

4

Wstaw do airfryera ustawionego na 180°C na około 15-20 minut, potrząsając koszykiem co kilka minut, aż chipsy staną się złociste i chrupiące.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły