Chińskie szaszłyki na białej pierzynce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Chińskie szaszłyki na białej pierzynce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976851944.jpeg&w=3840&q=75)
Szaszłyki inne niz wszystkie
0
0 / 0
Szaszłyki inne niz wszystkie
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 łyżecz. olej sezamowy
1 łyżecz. przyprawa
250 g mięso mielone wołowe
250 g makaron chiński
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. jajko
1 szt. papryka zielona
12 szt. pieczarki
2 łyżka bułka tarta
1 łyżka sos sojowy
3 łyżka olej
Przygotowanie
Dokładnie wymieszać wszystkie składniki (oprocz papryki i pieczarek) i zrobić z nich kulki równej wielkości. Kulki obsmażyć partiami na rozgrzanym oleju do zbrązowienia. Wyjąć i osączyć. Pieczarki obsmażyc na tłuszczu, posypac sola. Na patyczki do szaszlyków nakładać kulke mięsa, kawałek papryki, pieczarke, kulke, papryke, pieczarke i kulke. W miedzyczasie w woku rozgrząc troche oleju do bardzo wysokiej temperatury i wrzucic na niego makaron, ktory szybko napecznieje, Zdjac i przełozyc na talerz (makaron smażyc partiami). na makaron ulożyc szaszłyki. Można podawać z sosem słodko-kwaśnym albo innym chińskim