0

Składniki

1 Łyżeczka
Olej sezamowy
1 Łyżeczka
przyprawa
250 Gramów
mięso mielone wołowe
250 Gramów
Makaron chiński
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
papryka zielona
12 Sztuk
pieczarki
2 Łyżki
bułka tarta
1 Łyżka
sos sojowy
3 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki (oprocz papryki i pieczarek) i zrobić z nich kulki równej wielkości. Kulki obsmażyć partiami na rozgrzanym oleju do zbrązowienia. Wyjąć i osączyć. Pieczarki obsmażyc na tłuszczu, posypac sola. Na patyczki do szaszlyków nakładać kulke mięsa, kawałek papryki, pieczarke, kulke, papryke, pieczarke i kulke. W miedzyczasie w woku rozgrząc troche oleju do bardzo wysokiej temperatury i wrzucic na niego makaron, ktory szybko napecznieje, Zdjac i przełozyc na talerz (makaron smażyc partiami). na makaron ulożyc szaszłyki. Można podawać z sosem słodko-kwaśnym albo innym chińskim

Opis

Szaszłyki inne niz wszystkie

Podobne przepisy

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!