Chińskie szaszłyki na białej pierzynce

m7
Chińskie szaszłyki na białej pierzynce

0

0 / 0

Szaszłyki inne niz wszystkie

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łyżeczka olej sezamowy

1 łyżeczka przyprawa

250 g mięso mielone wołowe

250 g makaron chiński

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. jajko

1 szt. papryka zielona

12 szt. pieczarki

2 łyżka bułka tarta

1 łyżka sos sojowy

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Dokładnie wymieszać wszystkie składniki (oprocz papryki i pieczarek) i zrobić z nich kulki równej wielkości. Kulki obsmażyć partiami na rozgrzanym oleju do zbrązowienia. Wyjąć i osączyć. Pieczarki obsmażyc na tłuszczu, posypac sola. Na patyczki do szaszlyków nakładać kulke mięsa, kawałek papryki, pieczarke, kulke, papryke, pieczarke i kulke. W miedzyczasie w woku rozgrząc troche oleju do bardzo wysokiej temperatury i wrzucic na niego makaron, ktory szybko napecznieje, Zdjac i przełozyc na talerz (makaron smażyc partiami). na makaron ulożyc szaszłyki. Można podawać z sosem słodko-kwaśnym albo innym chińskim

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły