Chińskie szaszłyki na białej pierzynce
m7
Szaszłyki inne niz wszystkie
0
0 / 0
Szaszłyki inne niz wszystkie
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 łyżeczka olej sezamowy
1 łyżeczka przyprawa
250 g mięso mielone wołowe
250 g makaron chiński
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. jajko
1 szt. papryka zielona
12 szt. pieczarki
2 łyżka bułka tarta
1 łyżka sos sojowy
3 łyżka olej
Przygotowanie
Dokładnie wymieszać wszystkie składniki (oprocz papryki i pieczarek) i zrobić z nich kulki równej wielkości. Kulki obsmażyć partiami na rozgrzanym oleju do zbrązowienia. Wyjąć i osączyć. Pieczarki obsmażyc na tłuszczu, posypac sola. Na patyczki do szaszlyków nakładać kulke mięsa, kawałek papryki, pieczarke, kulke, papryke, pieczarke i kulke. W miedzyczasie w woku rozgrząc troche oleju do bardzo wysokiej temperatury i wrzucic na niego makaron, ktory szybko napecznieje, Zdjac i przełozyc na talerz (makaron smażyc partiami). na makaron ulożyc szaszłyki. Można podawać z sosem słodko-kwaśnym albo innym chińskim