Chińskie danie domowe

m7
Chińskie danie domowe

1

3.0 / 11

Danie, które uwielbiam.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

5 szczyp. sól, pieprz

0.50 szkl. pędy bambusa

3 szt. marchew

3 szt. ryż biały

1 szt. pierś kurczaka

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka zielona

10 szt. grzyby mun

3 łyżka olej słonecznikowy

2 łyżka sos sojowy

Przygotowanie


1

Piersi z kurczaka pokroić w kosteczkę. Oprószyć je solą oraz pieprzem. Marchew obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.

2

Cebule pokroić w półplasterki. Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Grzybki mun pokroić.

3

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pierś z kurczaka i podsmażać. Uprzednio wymoczone i pokrojone w paski grzybki mung( przeważnie używam suszonych) dodać do mięsa wraz z warzywami zaczynając od marchewki, nastepnie cebulę, pędy bambusa i obie papryki, następnie dodać sos sojowy.

4

Całość dusić( najlepiej w woku) do miękkości. Doprawic do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

353

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły