Chińska zupa po polsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Chińska zupa po polsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973472755.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna, sycąca zupa inspirowana kuchnią chińską, którą warto przyrządzić w swoim domu. Zaskocz najbliższych ciekawym i orientalnym daniem.
1
0 / 0
Smaczna, sycąca zupa inspirowana kuchnią chińską, którą warto przyrządzić w swoim domu. Zaskocz najbliższych ciekawym i orientalnym daniem.
16
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżecz. przyprawa do dań kuchni chińskiej
2 łyżecz. sól
0.30 łyżecz. chili
3.50 l woda
150 g makaron chiński
1 szt. ćwiartka kurczaka
1 szt. papryka czerwona
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. por
10 szt. pieczarki
5 szt. grzyby mun
1 szt. papryka żółta
10 szt. kolendra
4 szt. ząbek czosnku
4 łyżka sos słodko kwaśny chilli
Przygotowanie
Ugotować ćwiartkę kurczaka z dodatkiem kolendry i soli. Kiedy zacznie odchodzić od kości wyjąć, obrać mięso z kości i dorzucić do wywaru. Dodać obrane i pokrojone warzywa, grzyby i gotować dalej z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego chili, czosnku oraz przyprawy chińskiej.
Kiedy warzywa będą miękkie doprawić chili. Dołożyć makaron Chow mein i wyłączyć ogień. Odczekać 10 minut. Posypać szczypiorkiem.