Chińska zupa po polsku

m7
Chińska zupa po polsku

1

0 / 0

Smaczna, sycąca zupa inspirowana kuchnią chińską, którą warto przyrządzić w swoim domu. Zaskocz najbliższych ciekawym i orientalnym daniem.

16

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 łyżeczka przyprawa do dań kuchni chińskiej

2 łyżeczka sól

0.30 łyżeczka chili

3.50 l woda

150 g makaron chiński

1 szt. ćwiartka kurczaka

1 szt. papryka czerwona

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. por

10 szt. pieczarki

5 szt. grzyby mun

1 szt. papryka żółta

10 szt. kolendra

4 szt. ząbek czosnku

4 łyżka sos słodko kwaśny chilli

Przygotowanie


1

Ugotować ćwiartkę kurczaka z dodatkiem kolendry i soli. Kiedy zacznie odchodzić od kości wyjąć, obrać mięso z kości i dorzucić do wywaru. Dodać obrane i pokrojone warzywa, grzyby i gotować dalej z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego chili, czosnku oraz przyprawy chińskiej.

2

Kiedy warzywa będą miękkie doprawić chili. Dołożyć makaron Chow mein i wyłączyć ogień. Odczekać 10 minut. Posypać szczypiorkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły