Chinkali z wołowiną
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Chinkali z wołowiną](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973915171.jpeg&w=3840&q=75)
.
0
3.8 / 4
.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 g mąka pszenna tortowa lubella
125 woda gorąca
1 szt. jajko
1 szczyp. sól
500 g polędwica wołowa
1 szt. cebula
250 bulion drobiowy
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Mąkę przesiać do miski. Wbić jajko, doprawić solą i małymi porcjami wlewać gorącą wodę, cały czas wyrabiając ciasto.
Kiedy będzie jednolite i miękkie, przykryć folią i odstawić na 15- 20 minut.
Ciasto podzielić na 4 części i każdą rozwałkować na 3mm, przy czym pamiętając o przykryciu tych porcje, które oczekują na rozwałkowanie.
Szklanką o średnicy 10-12 cm wycinać kółka, rozciągnąć delikatnie i na środek ułożyć po czubatej łyżce farszu, a następnie uformować sakiewkę.
Gotować partiami we wrzącej i osolonej wodzie przez około 10 minut.
Mięso zmielić z cebulą, a następnie wlać bulion i dokładnie wyrobić, aż mięso wchłonie cały płyn. Doprawić.