Chinkali z wołowiną

lubella
Chinkali z wołowiną

0

3.8 / 4

.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 g mąka pszenna tortowa lubella

125 woda gorąca

1 szt. jajko

1 szcz. sól

500 g polędwica wołowa

1 szt. cebula

250 bulion drobiowy

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Mąkę przesiać do miski. Wbić jajko, doprawić solą i małymi porcjami wlewać gorącą wodę, cały czas wyrabiając ciasto.

2

Kiedy będzie jednolite i miękkie, przykryć folią i odstawić na 15- 20 minut.

3

Ciasto podzielić na 4 części i każdą rozwałkować na 3mm, przy czym pamiętając o przykryciu tych porcje, które oczekują na rozwałkowanie.

4

Szklanką o średnicy 10-12 cm wycinać kółka, rozciągnąć delikatnie i na środek ułożyć po czubatej łyżce farszu, a następnie uformować sakiewkę.

5

Gotować partiami we wrzącej i osolonej wodzie przez około 10 minut.

6

Mięso zmielić z cebulą, a następnie wlać bulion i dokładnie wyrobić, aż mięso wchłonie cały płyn. Doprawić.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły