Chilli sin carne z kakao
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Chilli sin carne z kakao](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699972979711.jpeg&w=3840&q=75)
Tradycyjne meksykańskie danie w wersji nieco odchudzonej - bez mięsa oraz z dodatkiem intensywnego kakao DecoMorreno. Chilli sin carne to idealnie danie dla wszystkich na diecie bezglutenowej lub wegańskiej. Sprawdź nasz przepis na Chilli sin carne i przekonaj się o jego wyjątkowości!
0
0 / 0
Tradycyjne meksykańskie danie w wersji nieco odchudzonej - bez mięsa oraz z dodatkiem intensywnego kakao DecoMorreno. Chilli sin carne to idealnie danie dla wszystkich na diecie bezglutenowej lub wegańskiej. Sprawdź nasz przepis na Chilli sin carne i przekonaj się o jego wyjątkowości!
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 l bulion warzywny krakus
100 g kasza
1 puszka pomidory krojone łowicz
1 puszka fasola czerwona konserwowa
1 szt. cebula biała
2 szt. papryka czerwona
3 szt. papryczka chili
2 szt. marchew
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka oregano
2 łyżecz. kminek
2 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka oliwa z oliwek
0.50 puszka kukurydza konserwowa
Przygotowanie
Pokrój cebulę, czosnek, marchewkę i ostre papryczki w drobną kostkę, następnie chwilę podsmaż na łyżce oliwy. Jeśli nie lubisz ostrych dań- możesz dodać tylko 1 papryczkę chili.
Dodaj kaszę- najepiej bulgur. Zalej bulionem, tak, aby przykryć całą zawartość.
Gotuj, mieszając od czasu do czasu. Gdy kasza wchłonie bulion, dolewaj partiami resztę i nadal mieszaj.
Po ugotowaniu kaszy dodaj pomidory, fasolę, kukurydzę, pokrojone słodkie papryki, przyprawy oraz kakao DecoMorreno. Gotuj jeszcze przez 5 minut.
Podawaj na ciepło.