Chilli sin carne z kakao

decomorreno
Chilli sin carne z kakao

0

0 / 0

Tradycyjne meksykańskie danie w wersji nieco odchudzonej - bez mięsa oraz z dodatkiem intensywnego kakao DecoMorreno. Chilli sin carne to idealnie danie dla wszystkich na diecie bezglutenowej lub wegańskiej. Sprawdź nasz przepis na Chilli sin carne i przekonaj się o jego wyjątkowości!

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 l bulion warzywny krakus

100 g kasza

1 pusz. pomidory krojone łowicz

1 pusz. fasola czerwona konserwowa

1 szt. cebula biała

2 szt. papryka czerwona

3 szt. papryczka chili

2 szt. marchew

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka oregano

2 łyżeczka kminek

2 szcz. sól, pieprz

1 łyżka oliwa z oliwek

0.50 pusz. kukurydza konserwowa

Przygotowanie


1

Pokrój cebulę, czosnek, marchewkę i ostre papryczki w drobną kostkę, następnie chwilę podsmaż na łyżce oliwy. Jeśli nie lubisz ostrych dań- możesz dodać tylko 1 papryczkę chili.

2

Dodaj kaszę- najepiej bulgur. Zalej bulionem, tak, aby przykryć całą zawartość.

3

Gotuj, mieszając od czasu do czasu. Gdy kasza wchłonie bulion, dolewaj partiami resztę i nadal mieszaj.

4

Po ugotowaniu kaszy dodaj pomidory, fasolę, kukurydzę, pokrojone słodkie papryki, przyprawy oraz kakao DecoMorreno. Gotuj jeszcze przez 5 minut.

5

Podawaj na ciepło.

PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły