1

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone
1 Szczypta
Przyprawa chilli con carne
0.5 Łyżeczki
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
przecier pomidorowy
1 Sztuka
Fasola czerwona
1 Sztuka
pomidor
2 Sztuki
cebula
5 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso przesmażamy na niewielkiej ilości oliwy,następnie dodajemy posiekaną cebulę i smażymy dalej.
  2. Kiedy cebula się zeszkli, zalewamy wodą, dodajemy fasolę razem z zalewą.
  3. Podgotowujemy trochę, dodajemy pomidory z puszki.
  4. Na koniec do garnka lub bezpośrednio na talerz dodajemy ser żółty, najlepiej parmezan, w dużej ilości.

Opis

Pyszna zupa z czerwoną fasolą i mielonym mięsem! Pychota!

Podobne przepisy

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Gazpacho

Łatwy Do 15 min
Gazpacho

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa z Brokułów z Szynką

Łatwy Do 40 min
Zupa z Brokułów z Szynką

Zupa z czerwonej fasoli

Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!