Chilli Con Carne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Chilli Con Carne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976217561.jpeg&w=3840&q=75)
Super pyszne danie! Podstawa meksykańskiej kuchni.
1
0 / 0
Super pyszne danie! Podstawa meksykańskiej kuchni.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg wołowina
1 szczyp. chilli
1 szczyp. sól
2 szkl. bulion warzywny
3 szt. cebula
3 szt. papryka
1 szt. tortilla
1 łyżka olej
20 dag. kukurydza
45 dag. pomidory krojone łowicz
45 dag. fasola
Przygotowanie
1
Na duzej patelni o grubszym dnie rozgrzać olej i zeszlic cebule
2
Włożyć na patelnie mięso i całośc podsmażyć( odlać tłuszcz)
3
Dodać bulion, pokrojoną paprykę, pomidory w zalewie oraz fasole.
4
Przyprawić chilli i dusić 35 minut na małym ogniu
5
Można mięso włożyc w tortille(niekonieczne)