Chilli Con Carne
m7
1
0 / 0
Super pyszne danie! Podstawa meksykańskiej kuchni.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg wołowina
1 szcz. chilli
1 szcz. sól
2 szkl. bulion warzywny
3 szt. cebula
3 szt. papryka
1 szt. tortilla
1 łyżka olej
20 dek. kukurydza
45 dek. pomidory krojone łowicz
45 dek. fasola
Przygotowanie
1
Na duzej patelni o grubszym dnie rozgrzać olej i zeszlic cebule
2
Włożyć na patelnie mięso i całośc podsmażyć( odlać tłuszcz)
3
Dodać bulion, pokrojoną paprykę, pomidory w zalewie oraz fasole.
4
Przyprawić chilli i dusić 35 minut na małym ogniu
5
Można mięso włożyc w tortille(niekonieczne)