0

Składniki

1 Łyżeczka
chili
1 Łyżeczka
Kumin
1 Łyżeczka
oregano
500 Gramów
mięso mielone wołowe
4 Sztuki
Placki tortilla
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Fasola czerwona
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
pomidory w puszce
2 Łyżki
oliwa
4 Łyżki
Passata pomidorowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i szklimy drobno posiekane cebule, dodajemy drobno posiekany czosnek, chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażymy przez minutę pod przykrywką.
  2. Dodajemy mięso, mieszając smażymy.
  3. Dodajemy pomidory z zalewą i passate (w razie potrzeby uzupełniamy wodą lub bulionem wołowym).
  4. Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Przykrywamy i gotujemy przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
  5. Na koniec dodajemy fasolę, kukurydzę i chwilę razem gotujemy.
  6. Podajemy na gorąco z plackami tortilli.

Opis

Trochę Meksyku na polskim talerzu.

Podobne przepisy

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Łazanki z cukinią

Łatwy Do 40 min
Łazanki z cukinią

Makaron z cukinią

Łatwy Do 1 godz
Makaron z cukinią

Muszelki morskie z chorizo

Łatwy Do 1 godz
Muszelki morskie z chorizo

Penne w pomidorach

Łatwy Do 15 min
Penne w pomidorach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!