Chili con carne w plackach tortilla

m7
Chili con carne w plackach tortilla

0

0 / 0

Trochę Meksyku na polskim talerzu.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka chili

1 łyżeczka kumin

1 łyżeczka oregano

500 g mięso mielone wołowe

4 szt. placki tortilla

1 szt. cebula

1 szt. fasola czerwona

1 szt. kukurydza konserwowa

1 szt. papryka czerwona

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. pomidory krojone łowicz

2 łyżka oliwa

4 łyżka passata pomidorowa łowicz

Przygotowanie


1

Na dużej patelni rozgrzewamy olej i szklimy drobno posiekane cebule, dodajemy drobno posiekany czosnek, chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażymy przez minutę pod przykrywką.

2

Dodajemy mięso, mieszając smażymy.

3

Dodajemy pomidory z zalewą i passate (w razie potrzeby uzupełniamy wodą lub bulionem wołowym).

4

Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Przykrywamy i gotujemy przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

5

Na koniec dodajemy fasolę, kukurydzę i chwilę razem gotujemy.

6

Podajemy na gorąco z plackami tortilli.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły