Chili con carne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Chili con carne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977381702.jpeg&w=3840&q=75)
Połączenie intensywnego smaku i aromatów — chili con carne, czyli tradycyjne meksykańskie danie z czerwoną fasolą, którego ostrość doskonale rozgrzewa w chłodne dni. Podawane z ryżem nasyci każdego, a pikantny smak sprawi, że poczujesz się jak w Meksyku. Idealny pomysł na obiad dla tych, którzy cenią sobie wyraziste potrawy.
1
0 / 0
Połączenie intensywnego smaku i aromatów — chili con carne, czyli tradycyjne meksykańskie danie z czerwoną fasolą, którego ostrość doskonale rozgrzewa w chłodne dni. Podawane z ryżem nasyci każdego, a pikantny smak sprawi, że poczujesz się jak w Meksyku. Idealny pomysł na obiad dla tych, którzy cenią sobie wyraziste potrawy.
11
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cebula
1 szt. papryczka chili
20 g oliwa z oliwek
250 g mięso mielone wołowe
250 g mięso mielone wieprzowe
1000 g pomidory krojone łowicz
1.50 łyżecz. mielone chili
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
250 g czerwona fasola w puszce
250 g kukurydza w puszce
Przygotowanie
Kroimy cebulę i chili w drobną kostkę. Dusimy je na oliwie z oliwek.
Do cebuli dodajemy mieloną wołowinę, wieprzowinę i nadal dusimy przez około 5-10 minut.
Dodajemy pomidory z puszki, chilli mielone, sól i pieprz. Całość gotujemy przez 15 minut.
Dodajemy odsączoną fasolę i kukurydzę, dokładnie mieszamy i gotujemy przez kolejne 5 minut.
Chili con carne serwujemy z ugotowanym ryżem.