Cheeseburger całkiem zdrowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cheeseburger całkiem zdrowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973915168.jpeg&w=3840&q=75)
Dla łakomczuchów, którzy chcą mieć pewność, co jedzą ;-)
0
0 / 0
Dla łakomczuchów, którzy chcą mieć pewność, co jedzą ;-)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
250 g mięso mielone wołowo-wieprzowe
0.33 szkl. bułka tarta
4 szt. bułki do hamburgerów
0.50 szt. cebula
0.50 szt. bułka czerstwa
4 szt. plastry sera żółtego
1 szt. ogórki kiszone krakus
4 łyżka ketchup kotlin łagodny
2 łyżka musztarda
Przygotowanie
1
Mięso mieszamy z namoczoną i następnie odciśniętą połową bułki oraz drobno pokrojoną cebulką. Formujemy płaskie okrągłe kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na patelni.
2
Gdy już się przyrumienią, wkładamy każdy do bułki do hamburgerów, na kotlet kładziemyser, ogórek kiszony i polewamy ketchupem. Wstawiamy do piekarnika, żeby ser się rozpuścił, a bułki podgrzały.