0

Składniki

1 Kostka
margaryna zwykła
1 Szklanka
cukier
5 Sztuk
herbatniki
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
polewa czekoladowa
5 Łyżek
kakao
0.5 Kilograma
Twaróg tłusty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę, cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć.
  2. Ser przekręcić przez maszynkę 2 razy i powoli dodawać do ciasta. Dodać pokrojone orzechy włoskie, rodzynki i skórkę pomarańczową (ilość – wg uznania).
  3. Ułożyć na papierze śniadaniowym lub innym herbatniki na szerokości 3 długość 4 dwa prostokąty. Posmarować masą na grubość ok. 5 mm.
  4. Do reszty masy dodać kakao (wg uznawania) i całość wymieszać.
  5. Na ciasta z masą ułożyć drugą warstwę ciastek ułożyć ciasto kakaowe w kształt trójkąta.
  6. Podnieść boki papieru tak aby ciastka tworzyły trójkąt. Z podanej ilości składników wychodzą dwie chałupki.
  7. Całość polać polewą.
  8. Odstawić do lodówki najlepiej na dwa dni.

Opis

świetnie smakują z kawą

Podobne przepisy

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka z cukrem

Średni Do 1 godz
Ciastka z cukrem

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Piernik

Średni Do 1 godz
Piernik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!