Chałupki mojej mamy

m7
Chałupki mojej mamy

0

0 / 0

świetnie smakują z kawą

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kost. margaryna zwykła

1 szkl. cukier

5 szt. herbatniki

3 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. polewa czekoladowa

5 łyżka kakao decomorreno

0.50 kg twaróg tłusty

Przygotowanie


1

Margarynę, cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć.

2

Ser przekręcić przez maszynkę 2 razy i powoli dodawać do ciasta. Dodać pokrojone orzechy włoskie, rodzynki i skórkę pomarańczową (ilość – wg uznania).

3

Ułożyć na papierze śniadaniowym lub innym herbatniki na szerokości 3 długość 4 dwa prostokąty. Posmarować masą na grubość ok. 5 mm.

4

Do reszty masy dodać kakao (wg uznawania) i całość wymieszać.

5

Na ciasta z masą ułożyć drugą warstwę ciastek ułożyć ciasto kakaowe w kształt trójkąta.

6

Podnieść boki papieru tak aby ciastka tworzyły trójkąt. Z podanej ilości składników wychodzą dwie chałupki.

7

Całość polać polewą.

8

Odstawić do lodówki najlepiej na dwa dni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły