Chai Latte

Just Plants

Masz ochotę na coś aromatycznego i rozgrzewającego? Chai Latte to idealna propozycja! Ten korzenny napój na bazie czarnej herbaty, przypraw i roślinnego mleka Just Plants barista to świetna alternatywa dla klasycznej kawy czy herbaty – szczególnie jesienią i zimą. Jest intensywny w smaku, lekko słodki i cudownie pachnie cynamonem, kardamonem i anyżem. Z pewnością pokochają go fani orientalnych przypraw i wszyscy, którzy lubią testować nowe smaki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Masz ochotę na coś aromatycznego i rozgrzewającego? Chai Latte to idealna propozycja! Ten korzenny napój na bazie czarnej herbaty, przypraw i roślinnego mleka Just Plants barista to świetna alternatywa dla klasycznej kawy czy herbaty – szczególnie jesienią i zimą. Jest intensywny w smaku, lekko słodki i cudownie pachnie cynamonem, kardamonem i anyżem. Z pewnością pokochają go fani orientalnych przypraw i wszyscy, którzy lubią testować nowe smaki.
7
Składniki
25 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
3 łyżecz. herbata liściasta
150 ml tymbark just plants barista owies
1 łyżecz. mielony imbir
1 łyżecz. kardamon mielony
1 łyżecz. goździki
3 szt. gwiazdki anyżu
2 łyżka syrop z agawy
Przygotowanie
Herbatę zaparzamy w szklance wody.
Osobno gotujemy wodę na średnim palniku.
Dodajemy przyprawy i gotujemy mieszankę.
Przykrywamy garnek i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut.
Po tym czasie dodajemy syrop z agawy.
Gdy woda się ponownie zagotuje, dodajemy herbatę.
Całość gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Zdejmujemy naczynie z palnika i odcedzamy napar.
Podgrzewamy Just Plants i mocno spieniamy.
Do szklanki wlewamy spienione mleko, a następnie delikatnie dodajemy napar.