Ceviche z łososia
EkspertOdKuchni
Ceviche z łososia to nic innego jak kawałki łososia marynowane w soku z limonki i cytryny, co powoduje, że mięso staje się delikatne i soczyste. To świetna propozycja dla miłośników ryb i owoców morza, którzy szukają czegoś orzeźwiającego i nietypowego. Można je podać jako przystawkę lub lekkie danie główne. Ceviche z łososia to świetna opcja dla osób, które szukają czegoś nowego, zdrowego, a jednocześnie smacznego.
0
0 / 0
Ceviche z łososia to nic innego jak kawałki łososia marynowane w soku z limonki i cytryny, co powoduje, że mięso staje się delikatne i soczyste. To świetna propozycja dla miłośników ryb i owoców morza, którzy szukają czegoś orzeźwiającego i nietypowego. Można je podać jako przystawkę lub lekkie danie główne. Ceviche z łososia to świetna opcja dla osób, które szukają czegoś nowego, zdrowego, a jednocześnie smacznego.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
500 g filet z łososia
0.50 szkl. sok z limonki
0.25 szkl. sok z cytryny
0.50 szt. czerwona cebula
1 szt. pomidor
0.50 szt. ogórek
0.25 szt. posiekana natka pietruszki
0.25 szt. posiekana kolendra
1 łyżka oliwki czarne
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
Przygotowanie
W misce mieszamy sok z limonki i cytryny. Dodajemy pokrojonego łososia mieszamy i pozostawiamy na około 15-20 minut do marynowania. Sok z cytrusów sprawi, że ryba zostanie delikatnie „ugotowana".
Dodajemy pomidora i ogórka, delikatnie mieszając.
Dodajemy natkę pietruszki i kolendrę, a następnie mieszamy.
Dodajemy oliwę z oliwek, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
Ceviche jest gotowe do podania. Można podawać z tortillami lub na sałacie. Smacznego!