Ceviche z łososia

EkspertOdKuchni
Ceviche z łososia

0

0 / 0

Ceviche z łososia to nic innego jak kawałki łososia marynowane w soku z limonki i cytryny, co powoduje, że mięso staje się delikatne i soczyste. To świetna propozycja dla miłośników ryb i owoców morza, którzy szukają czegoś orzeźwiającego i nietypowego. Można je podać jako przystawkę lub lekkie danie główne. Ceviche z łososia to świetna opcja dla osób, które szukają czegoś nowego, zdrowego, a jednocześnie smacznego.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

500 g filet z łososia

0.50 szkl. sok z limonki

0.25 szkl. sok z cytryny

0.50 szt. czerwona cebula

1 szt. pomidor

0.50 szt. ogórek

0.25 szt. posiekana natka pietruszki

0.25 szt. posiekana kolendra

1 łyżka oliwki czarne

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

Przygotowanie


1

W misce mieszamy sok z limonki i cytryny. Dodajemy pokrojonego łososia mieszamy i pozostawiamy na około 15-20 minut do marynowania. Sok z cytrusów sprawi, że ryba zostanie delikatnie „ugotowana".

2

Dodajemy pomidora i ogórka, delikatnie mieszając.

3

Dodajemy natkę pietruszki i kolendrę, a następnie mieszamy.

4

Dodajemy oliwę z oliwek, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.

5

Ceviche jest gotowe do podania. Można podawać z tortillami lub na sałacie. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1117

kcal

Białka

101

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

70

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły