Cebulowy kurczak z piórami

m7
Cebulowy kurczak z piórami

0

0 / 0

Piersi z kurczaka zapieczone pod cebulową pierzynką podawany z pełnoziarnistym penne - pychotka! A przy tym jakie łatwe!

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 śmietana 18%

150 g makaron penne lubella pełne ziarno

2 szt. pierś kurczaka

1 szt. zupa w proszku

Przygotowanie


1

Filety z kurczaka pokroić na węższe kotlety i ewentualnie jeszcze na pół. Ułożyć w brytfance najlepiej w pojedynczą warstwę. Posypać równomiernie zupą cebulową, a następnie polać śmietanką.

2

Zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180st - przez pierwsze 20 minut od dołu, potem 10 minut od dołu i od góry. W międzyczasie ugotować makaron.

3

Na talerz wyłożyć porcję makaronu, polać go powstałym sosem z dołu brytfanki, a na środek położyć 1-2 porcje kurczaka z cebulową pierzynką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

811

kcal

Białka

80

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły