Cebulowy kurczak z piórami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cebulowy kurczak z piórami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973503542.jpeg&w=3840&q=75)
Piersi z kurczaka zapieczone pod cebulową pierzynką podawany z pełnoziarnistym penne - pychotka! A przy tym jakie łatwe!
0
0 / 0
Piersi z kurczaka zapieczone pod cebulową pierzynką podawany z pełnoziarnistym penne - pychotka! A przy tym jakie łatwe!
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 śmietana 18%
150 g makaron penne lubella pełne ziarno
2 szt. pierś kurczaka
1 szt. zupa w proszku
Przygotowanie
Filety z kurczaka pokroić na węższe kotlety i ewentualnie jeszcze na pół. Ułożyć w brytfance najlepiej w pojedynczą warstwę. Posypać równomiernie zupą cebulową, a następnie polać śmietanką.
Zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180st - przez pierwsze 20 minut od dołu, potem 10 minut od dołu i od góry. W międzyczasie ugotować makaron.
Na talerz wyłożyć porcję makaronu, polać go powstałym sosem z dołu brytfanki, a na środek położyć 1-2 porcje kurczaka z cebulową pierzynką.