Cebulowo-serowa zupa krem

m7
Cebulowo-serowa zupa krem

1

0 / 0

Zupa dobra na jesienne chłody, rozgrzewa i jest pyszna.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 l wywar warzywny

100 g serek topiony

6 szt. cebula

2 szt. ziemniaki

2 szt. kromka chleba tostowego

Przygotowanie


1

Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni.

2

W bulionie ugotować ziemniaki do miękkości, dodać cebulę, chwilę gotować.

3

Zmiksować zupę, pokrojony ser w kostkę wrzucić do powstałego kremu.

4

Doprawić przyprawami i gotować do rozpuszczenia serka.

5

Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanej patelni.

6

Zupę podawać z grzankami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły