Cebulowo-serowa zupa krem
m7
1
0 / 0
0
Zupa dobra na jesienne chłody, rozgrzewa i jest pyszna.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. papryka słodka
1 szcz. gałka muszkatołowa
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
2 l wywar warzywny
100 gr serek topiony
6 szt cebula
2 szt ziemniaki
2 szt kromka chleba tostowego
Przygotowanie
1
Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni.
2
W bulionie ugotować ziemniaki do miękkości, dodać cebulę, chwilę gotować.
3
Zmiksować zupę, pokrojony ser w kostkę wrzucić do powstałego kremu.
4
Doprawić przyprawami i gotować do rozpuszczenia serka.
5
Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanej patelni.
6
Zupę podawać z grzankami.