Cebulowo-serowa zupa krem
m7
Zupa dobra na jesienne chłody, rozgrzewa i jest pyszna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
229
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Zupa dobra na jesienne chłody, rozgrzewa i jest pyszna.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 l wywar warzywny
100 g serek topiony
6 szt. cebula
2 szt. ziemniaki
2 szt. kromka chleba tostowego
Przygotowanie
Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni.
W bulionie ugotować ziemniaki do miękkości, dodać cebulę, chwilę gotować.
Zmiksować zupę, pokrojony ser w kostkę wrzucić do powstałego kremu.
Doprawić przyprawami i gotować do rozpuszczenia serka.
Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanej patelni.
Zupę podawać z grzankami.