Cebulowe paszteciki domowe

m7
Cebulowe paszteciki domowe

0

0 / 0

Smaczny dodatek do barszczu czerwonego.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

50 mleko uht 3,2%

4 szczyp. sól, pieprz

4 szt. cebula

1 szt. żółtko jaja kurzego

2 szt. jaja kurze całe

4 łyżka olej słonecznikowy

1 łyżka cukier

3 łyżka mak niebieski

35 dag. mąka pszenna tortowa

8 dag. masło roślinne

3 dag. drożdże

Przygotowanie


1

Drożdże należy rozrobić z mlekiem, cukrem i 2 łyżkami mąki. Odstawić je do wyrośnięcia.

2

Gdy wyrosną należy dodać je do mąki z jajkami, stopionym masłem i solą. Zagnieść ciasto.

3

Cebulę należy zeszklić na oleju razem z przyprawami.

4

Ciasto rozwałkować i wycinać krążki.

5

Na każdym krążku kłaść cebulę i zlepiać.

6

Paszteciki smarować jajkiem i posypywać makiem. Piec przez 30 minut w temp. 170-180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły