Cebulowe paszteciki domowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cebulowe paszteciki domowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975210586.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczny dodatek do barszczu czerwonego.
0
0 / 0
Smaczny dodatek do barszczu czerwonego.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
50 mleko uht 3,2%
4 szczyp. sól, pieprz
4 szt. cebula
1 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. jaja kurze całe
4 łyżka olej słonecznikowy
1 łyżka cukier
3 łyżka mak niebieski
35 dag. mąka pszenna tortowa
8 dag. masło roślinne
3 dag. drożdże
Przygotowanie
1
Drożdże należy rozrobić z mlekiem, cukrem i 2 łyżkami mąki. Odstawić je do wyrośnięcia.
2
Gdy wyrosną należy dodać je do mąki z jajkami, stopionym masłem i solą. Zagnieść ciasto.
3
Cebulę należy zeszklić na oleju razem z przyprawami.
4
Ciasto rozwałkować i wycinać krążki.
5
Na każdym krążku kłaść cebulę i zlepiać.
6
Paszteciki smarować jajkiem i posypywać makiem. Piec przez 30 minut w temp. 170-180 stopni.