Cebulowe paszteciki domowe
m7
Smaczny dodatek do barszczu czerwonego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczny dodatek do barszczu czerwonego.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
50 mleko uht 3,2%
4 szczyp. sól, pieprz
4 szt. cebula
1 szt. żółtko jaja kurzego
2 szt. jaja kurze całe
4 łyżka olej słonecznikowy
1 łyżka cukier
3 łyżka mak niebieski
35 dag. mąka pszenna tortowa
8 dag. masło roślinne
3 dag. drożdże
Przygotowanie
Drożdże należy rozrobić z mlekiem, cukrem i 2 łyżkami mąki. Odstawić je do wyrośnięcia.
Gdy wyrosną należy dodać je do mąki z jajkami, stopionym masłem i solą. Zagnieść ciasto.
Cebulę należy zeszklić na oleju razem z przyprawami.
Ciasto rozwałkować i wycinać krążki.
Na każdym krążku kłaść cebulę i zlepiać.
Paszteciki smarować jajkiem i posypywać makiem. Piec przez 30 minut w temp. 170-180 stopni.