Cebularz proteinowy

Lubella
Cebularz proteinowy

0

0 / 0

Cebularz proteinowy to nowoczesna odsłona tradycyjnego cebularza, wzbogacona o solidną porcję białka. To nic innego jak chrupiący placek z podsmażoną cebulą, który będzie świetnym wyborem dla osób dbających o zdrową dietę, sportowców oraz wszystkich, którzy chcą cieszyć się ulubionymi smakami w bardziej odżywczej wersji. Doskonały jako szybka przekąska, dodatek do sałatek lub zdrowa alternatywa dla tradycyjnego pieczywa.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g mąka tortowa lubella

250 g twaróg chudy

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

2 szt. cebula biała

1 łyżka masło

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz czarny

1 szczyp. kminek

Przygotowanie


1

Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy chudy twaróg, proszek do pieczenia, szczyptę soli i mieszamy do połączenia się składników.

2

Ciasto dzielimy na dwie części, formujemy łódeczki i przekładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.

3

Rozgrzewamy piekarnik na 200°C.

4

Cebularze wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 20 minut, aż się zarumienią.

5

W międzyczasie kroimy cebulę w piórka i smażymy na roztopionym maśle, aż będzie złocista. Pod koniec smażenia doprawiamy szczyptą soli, pieprzem i kminkiem.

6

Gdy cebularz proteinowy się wypiecze, nakładamy na niego podsmażoną cebulę i wkładamy do piekarnika. Pieczemy jeszcze około 7 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły