Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Wywodzący się z kuchni żydowskiej pszenny placek, pokryty pokrojoną cebulą. Pyszne bułki idealnie sprawdzą się jako przekąska w trasie lub w pracy. Jeden z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie lubelskim.
ciasto: |
|||
50 | Gramów |
Świeże drożdże
|
|
300 | Mililitrów |
mleko
|
|
1 | Łyżeczka |
cukier
|
|
500 | Gramów |
mąka pszenna
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
35 | Mililitrów |
olej
|
|
farsz: |
|||
4 | Sztuki | ||
50 | Gramów |
masło
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
3 | Szczypty |
pieprz
|
|
1 | Łyżeczka |
majeranek
|
|
1 | Sztuka |
Żółtko
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |