1

Składniki

0 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
1 Szczypta
sól
3 Szczypty
pieprz
3 Szczypty
majeranek
5 Sztuk
cebula
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
2 Łyżki
oliwa
2 Łyżki
cukier
80 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
20 Dekagramów
masło roślinne zwykłe kostka
4 Dekagramy
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotowe cebulaki można podawać na zimno i na ciepło.
  2. Wyrobione ciasto drożdżowe odstawić do wyrośnięcia.
  3. Cebulę pokroić w półplasterki, następnie podsmażyć na oliwie( zeszklić) z liściem laurowym i zielem angielskim, przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem.

Opis

Cebulaczki, które posmakują każdemu.

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Podwójnie kakaowe rogaliki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciastka z cukrem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka z cukrem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!