1

Składniki

0 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
1 Szczypta
sól
3 Szczypty
pieprz
3 Szczypty
majeranek
5 Sztuk
cebula
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
2 Łyżki
oliwa
2 Łyżki
cukier
80 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
20 Dekagramów
masło roślinne zwykłe kostka
4 Dekagramy
drożdże
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Gotowe cebulaki można podawać na zimno i na ciepło.
  2. Wyrobione ciasto drożdżowe odstawić do wyrośnięcia.
  3. Cebulę pokroić w półplasterki, następnie podsmażyć na oliwie( zeszklić) z liściem laurowym i zielem angielskim, przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem.

Opis

Cebulaczki, które posmakują każdemu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!