Cebula zasmażana z koncentratem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cebula zasmażana z koncentratem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F379-1702057492930.jpeg&w=3840&q=75)
szybko dodatek do ziemniaków
0
0 / 0
szybko dodatek do ziemniaków
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
50 bulion warzywny
1 szt. cebula biała
1 szt. cebula czerwona
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 łyżka olej roślinny
Przygotowanie
1
Cebulę kroimy w wiórki i wrzucamy na rozgrzany olej. Koncentrat mieszamy z bulionem i gdy cebula zacznie się rumienić wlewamy go do cebuli. Smażymy do momentu gdy woda wyparuje i całość się nam zagęści. Taka cebulka można zjeść z ziemniaczkami i koperkiem lub podawać jako dodatek do ziemniaków i mięsa.