Cebula zasmażana z koncentratem

m7
Cebula zasmażana z koncentratem

0

0 / 0

szybko dodatek do ziemniaków

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

50 bulion warzywny

1 szt. cebula biała

1 szt. cebula czerwona

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka olej roślinny

Przygotowanie


1

Cebulę kroimy w wiórki i wrzucamy na rozgrzany olej. Koncentrat mieszamy z bulionem i gdy cebula zacznie się rumienić wlewamy go do cebuli. Smażymy do momentu gdy woda wyparuje i całość się nam zagęści. Taka cebulka można zjeść z ziemniaczkami i koperkiem lub podawać jako dodatek do ziemniaków i mięsa.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

128

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły