Carpaccio z łososia

EkspertOdKuchni
Carpaccio z łososia

0

0 / 0

Carpaccio z łososia to doskonała przystawka na eleganckie przyjęcia, imprezy lub uroczystości. Połączenie wędzonego łososia, czerwonej cebuli, koperku, kaparów, cytryny, oliwy i kolorowego pieprzu nie tylko pysznie smakuje, ale i świetnie prezentuje się na talerzu.

7

Składniki

10 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 szt. łosoś wędzony w plastrach

1 szt. mała cebula czerwona

0.50 pęcz. koperek

10 szt. kapary duże

4 łyżka oliwa extra virgin

1 szczyp. pieprz kolorowy

1 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Łososia rozłożyć na talerzach.

2

Cebulę obrać i drobno pokroić w kosteczkę. Koperek drobno poszatkować. Kapary przekroić na pół.

3

Obieraczką do warzyw ściąć skórkę z cytryny (bez białej części). Pokroić w drobne paseczki.

4

Łososia obsypać koperkiem, cebulą i skórką z cytryny. Na wierzch ułożyć kapary i wycisnąć sok z połowy cytryny. Całość polać dwoma łyżkami oliwy i oprószyć świeżo mielonym pieprzem kolorowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

205

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły