Carpaccio z buraka
kontakt_2
Burak jest warzywem, które smakuje pod każda postacią. Carpaccio z buraka to efektowna przekąska dla wielbicieli kuchni roślinnej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
213
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Burak jest warzywem, które smakuje pod każda postacią. Carpaccio z buraka to efektowna przekąska dla wielbicieli kuchni roślinnej.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
3 szt. burak gotowany
3 łyżka ser typu feta
3 łyżka orzeszki pinii
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka natka pietruszki
1 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
Obrane, ugotowane buraki kroimy na cienkie plasterki.
Układamy je na talerzach, a na wierzch dodajemy pokruszony ser, podprażone orzeszki i ketchup łagodny 60% mniej kalorii Kotlin.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i posypujemy natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
213
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.