Carpaccio z buraka

kontakt_2
Carpaccio z buraka

0

0 / 0

Burak jest warzywem, które smakuje pod każda postacią. Carpaccio z buraka to efektowna przekąska dla wielbicieli kuchni roślinnej.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

3 szt. burak gotowany

3 łyżka ser typu feta

3 łyżka orzeszki pinii

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżka natka pietruszki

1 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Obrane, ugotowane buraki kroimy na cienkie plasterki.

2

Układamy je na talerzach, a na wierzch dodajemy pokruszony ser, podprażone orzeszki i ketchup łagodny 60% mniej kalorii Kotlin.

3

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i posypujemy natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

213

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły