Carbonara z boczkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Carbonara z boczkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3041-1702057662928.jpeg&w=3840&q=75)
Istnieją przepisy, których nie warto zmieniać, bo są najpyszniejsze w swojej tradycyjnej wersji. Sprawdź, jak zrobić wyśmienite spaghetti carbonara z boczkiem, które zachwyca smakiem. Wystarczy makaron, boczek, parmezan, żółtko.. to proste składniki i w połączeniu - niepowtarzalnie smakowite.
0
3.7 / 29
Istnieją przepisy, których nie warto zmieniać, bo są najpyszniejsze w swojej tradycyjnej wersji. Sprawdź, jak zrobić wyśmienite spaghetti carbonara z boczkiem, które zachwyca smakiem. Wystarczy makaron, boczek, parmezan, żółtko.. to proste składniki i w połączeniu - niepowtarzalnie smakowite.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron lubella spaghetti
100 g boczek parzony
100 g parmezan
1 szczyp. pieprz czarny
3 szt. żółtko jaja kurzego
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na chrupko na patelni.
Ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Żółtka wymieszać z serem i pieprzem. Dodać boczek.
Do sosu wrzucić ugotowany makaron i dodać odrobinę wody, w której się gotował. Wszystko energicznie wymieszać, tak aby sos zrobił się kremowy.
Podawać posypane odrobiną sera.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Jajka