Carbonara z boczkiem

lubella
Carbonara z boczkiem

0

3.7 / 29

Istnieją przepisy, których nie warto zmieniać, bo są najpyszniejsze w swojej tradycyjnej wersji. Sprawdź, jak zrobić wyśmienite spaghetti carbonara z boczkiem, które zachwyca smakiem. Wystarczy makaron, boczek, parmezan, żółtko.. to proste składniki i w połączeniu - niepowtarzalnie smakowite.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron lubella spaghetti

100 g boczek parzony

100 g parmezan

1 szcz. pieprz czarny

3 szt. żółtko jaja kurzego

Przygotowanie


1

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

2

Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na chrupko na patelni.

3

Ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Żółtka wymieszać z serem i pieprzem. Dodać boczek.

4

Do sosu wrzucić ugotowany makaron i dodać odrobinę wody, w której się gotował. Wszystko energicznie wymieszać, tak aby sos zrobił się kremowy.

5

Podawać posypane odrobiną sera.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły