Carbonara z boczkiem

lubella
Carbonara z boczkiem

Średnia 3.7 / 29

Oceń!

Istnieją przepisy, których nie warto zmieniać, bo są najpyszniejsze w swojej tradycyjnej wersji. Sprawdź, jak zrobić wyśmienite spaghetti carbonara z boczkiem, które zachwyca smakiem. Wystarczy makaron, boczek, parmezan, żółtko.. to proste składniki i w połączeniu - niepowtarzalnie smakowite.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron lubella spaghetti

100 g boczek parzony

100 g parmezan

1 szczyp. pieprz czarny

3 szt. żółtko jaja kurzego

Przygotowanie


Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na chrupko na patelni.

Ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Żółtka wymieszać z serem i pieprzem. Dodać boczek.

Do sosu wrzucić ugotowany makaron i dodać odrobinę wody, w której się gotował. Wszystko energicznie wymieszać, tak aby sos zrobił się kremowy.

Podawać posypane odrobiną sera.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

921

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

88

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Jajka

Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły