Carbonara z boczkiem
lubella
Istnieją przepisy, których nie warto zmieniać, bo są najpyszniejsze w swojej tradycyjnej wersji. Sprawdź, jak zrobić wyśmienite spaghetti carbonara z boczkiem, które zachwyca smakiem. Wystarczy makaron, boczek, parmezan, żółtko.. to proste składniki i w połączeniu - niepowtarzalnie smakowite.
0
3.7 / 29
Istnieją przepisy, których nie warto zmieniać, bo są najpyszniejsze w swojej tradycyjnej wersji. Sprawdź, jak zrobić wyśmienite spaghetti carbonara z boczkiem, które zachwyca smakiem. Wystarczy makaron, boczek, parmezan, żółtko.. to proste składniki i w połączeniu - niepowtarzalnie smakowite.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron lubella spaghetti
100 g boczek parzony
100 g parmezan
1 szczyp. pieprz czarny
3 szt. żółtko jaja kurzego
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na chrupko na patelni.
Ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Żółtka wymieszać z serem i pieprzem. Dodać boczek.
Do sosu wrzucić ugotowany makaron i dodać odrobinę wody, w której się gotował. Wszystko energicznie wymieszać, tak aby sos zrobił się kremowy.
Podawać posypane odrobiną sera.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Jajka