Carbonara z boczkiem
lubella
Istnieją przepisy, których nie warto zmieniać, bo są najpyszniejsze w swojej tradycyjnej wersji. Sprawdź, jak zrobić wyśmienite spaghetti carbonara z boczkiem, które zachwyca smakiem. Wystarczy makaron, boczek, parmezan, żółtko.. to proste składniki i w połączeniu - niepowtarzalnie smakowite.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
921
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.7 / 29
Istnieją przepisy, których nie warto zmieniać, bo są najpyszniejsze w swojej tradycyjnej wersji. Sprawdź, jak zrobić wyśmienite spaghetti carbonara z boczkiem, które zachwyca smakiem. Wystarczy makaron, boczek, parmezan, żółtko.. to proste składniki i w połączeniu - niepowtarzalnie smakowite.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron lubella spaghetti
100 g boczek parzony
100 g parmezan
1 szczyp. pieprz czarny
3 szt. żółtko jaja kurzego
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na chrupko na patelni.
Ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Żółtka wymieszać z serem i pieprzem. Dodać boczek.
Do sosu wrzucić ugotowany makaron i dodać odrobinę wody, w której się gotował. Wszystko energicznie wymieszać, tak aby sos zrobił się kremowy.
Podawać posypane odrobiną sera.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
921
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Jajka