Carbonara
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Carbonara](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974925860.jpeg&w=3840&q=75)
Prawdziwa i klasyczna carbonara na jajkach, z dodatkiem parmezanu i pysznego boczku. Prosty przepis, który sprawdzi się gdy czasu na zrobienie obiadu niewiele.
0
4.3 / 6
Prawdziwa i klasyczna carbonara na jajkach, z dodatkiem parmezanu i pysznego boczku. Prosty przepis, który sprawdzi się gdy czasu na zrobienie obiadu niewiele.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 g makaron lubella spaghetti
10 g boczek
50 g parmezan
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Boczek kroimy w kostkę. Podsmażamy na suchej patelni do momentu aż się zarumieni.
Parmezan ścieramy. Jajka wbijamy do miski. Dodajemy sól, pieprz i starty parmezan, a następnie całość roztrzepujemy widelcem.
Do ugotowanego makaronu dodajemy podsmażony boczek oraz roztrzepane jajka. Mieszamy przez 2 minuty w garnku na małym gazie. Gotowy makaron możemy posypać dodatkowo parmezanem.