Carbonara

lubella
Carbonara

0

4.3 / 6

Prawdziwa i klasyczna carbonara na jajkach, z dodatkiem parmezanu i pysznego boczku. Prosty przepis, który sprawdzi się gdy czasu na zrobienie obiadu niewiele.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 g makaron lubella spaghetti

10 g boczek

50 g parmezan

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

2

Boczek kroimy w kostkę. Podsmażamy na suchej patelni do momentu aż się zarumieni.

3

Parmezan ścieramy. Jajka wbijamy do miski. Dodajemy sól, pieprz i starty parmezan, a następnie całość roztrzepujemy widelcem.

4

Do ugotowanego makaronu dodajemy podsmażony boczek oraz roztrzepane jajka. Mieszamy przez 2 minuty w garnku na małym gazie. Gotowy makaron możemy posypać dodatkowo parmezanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły