Cappuccino na biszkopcie

m7
Cappuccino na biszkopcie

2

0 / 0

Jest lekkie, pyszne, o smaku wspaniałej kawy cappuccino:)

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


32 porcje

Składniki

400 mleko

3 łyżeczka żelatyna

1 łyżeczka kawa rozpuszczalna

2 łyżeczka cukier

1 szkl. kawa cappuccino

1 szt. biszkopt gotowy

2 szt. śnieżka

0.50 szkl. woda

Przygotowanie


1

Biszkopt nasączyć kawą rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody (posłodzoną do smaku).

2

Mleko zagotować, rozpuścić w nim proszek cappuccino (można ew. dosłodzić, ale jak dla mnie cappuccino jest wystarczająco słodkie). Ostudzić. Do całkowicie zimnego mleka cappuccino wsypać śnieżki i ubić. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (ok.1/4 szklanki), zimną połączyć z ubitą masą cappuccino. Tężejącą wylać na biszkopt.

3

Ozdobić wedle gustu. Schłodzić w lodówce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły