Cappuccino na biszkopcie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cappuccino na biszkopcie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974607957.jpeg&w=3840&q=75)
Jest lekkie, pyszne, o smaku wspaniałej kawy cappuccino:)
2
0 / 0
Jest lekkie, pyszne, o smaku wspaniałej kawy cappuccino:)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
32 porcje
Składniki
400 mleko
3 łyżecz. żelatyna
1 łyżecz. kawa rozpuszczalna
2 łyżecz. cukier
1 szkl. kawa cappuccino
1 szt. biszkopt gotowy
2 szt. śnieżka
0.50 szkl. woda
Przygotowanie
Biszkopt nasączyć kawą rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody (posłodzoną do smaku).
Mleko zagotować, rozpuścić w nim proszek cappuccino (można ew. dosłodzić, ale jak dla mnie cappuccino jest wystarczająco słodkie). Ostudzić. Do całkowicie zimnego mleka cappuccino wsypać śnieżki i ubić. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (ok.1/4 szklanki), zimną połączyć z ubitą masą cappuccino. Tężejącą wylać na biszkopt.
Ozdobić wedle gustu. Schłodzić w lodówce.