Cappuccino na biszkopcie

m7

Jest lekkie, pyszne, o smaku wspaniałej kawy cappuccino:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
14
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Jest lekkie, pyszne, o smaku wspaniałej kawy cappuccino:)
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
32 porcje
Składniki
400 mleko
3 łyżecz. żelatyna
1 łyżecz. kawa rozpuszczalna
2 łyżecz. cukier
1 szkl. kawa cappuccino
1 szt. biszkopt gotowy
2 szt. śnieżka
0.50 szkl. woda
Przygotowanie
Biszkopt nasączyć kawą rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody (posłodzoną do smaku).
Mleko zagotować, rozpuścić w nim proszek cappuccino (można ew. dosłodzić, ale jak dla mnie cappuccino jest wystarczająco słodkie). Ostudzić. Do całkowicie zimnego mleka cappuccino wsypać śnieżki i ubić. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (ok.1/4 szklanki), zimną połączyć z ubitą masą cappuccino. Tężejącą wylać na biszkopt.
Ozdobić wedle gustu. Schłodzić w lodówce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
14
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.