2

Składniki

400 Mililitrów
mleko
3 Łyżeczki
ŻELATYNA
1 Łyżeczka
KAWA ROZPUSZCZALNA
2 Łyżeczki
cukier
1 Szklanka
Kawa cappuccino
1 Sztuka
Biszkopt gotowy
2 Sztuki
Śnieżka
0.5 Szklanki
woda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt nasączyć kawą rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody (posłodzoną do smaku).
  2. Mleko zagotować, rozpuścić w nim proszek cappuccino (można ew. dosłodzić, ale jak dla mnie cappuccino jest wystarczająco słodkie). Ostudzić. Do całkowicie zimnego mleka cappuccino wsypać śnieżki i ubić. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (ok.1/4 szklanki), zimną połączyć z ubitą masą cappuccino. Tężejącą wylać na biszkopt.
  3. Ozdobić wedle gustu. Schłodzić w lodówce.

Opis

Jest lekkie, pyszne, o smaku wspaniałej kawy cappuccino:)

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Mini Pączki kakaowe

Średni Do 1 godz.

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Łatwy Do 40 min.

Panna cotta

Łatwy Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!