Cannoli siciliani

EkspertOdKuchni
Cannoli siciliani

Średnia 0 / 0

Oceń!

Jeżeli lubisz rurki z kremem, koniecznie spróbuj cannoli siciliani — chrupiące rurki wypełnione kremowym nadzieniem z ricotty, czekolady i orzechów pistacjowych. To kultowy włoski deser pochodzący z Sycylii, który przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kruchych i delikatnych deserów. Cannoli siciliani sprawdzą się zarówno do popołudniowej kawy, jak i na wyjątkowe uroczystości w gronie rodziny lub przyjaciół. Przygotuj je w swojej kuchni i zasmakuj słodkości prosto ze słonecznych uliczek Sycylii!

14

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

250 g mąka pszenna tortowa lubella

30 g cukier

30 g masło

1 szt. jajko

0.25 szkl. słodkie wino

0.35 szkl. ocet winny

0.25 łyżecz. sól

1 l olej

500 g ricotta

100 g cukier puder

1 łyżecz. ekstrakt waniliowy

50 g kandyzowana skórka pomarańczowa

50 g czekolada gorzka

50 g pistacje obrane

Przygotowanie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

617

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

57

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły