Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Jeżeli lubisz rurki z kremem, koniecznie spróbuj cannoli siciliani — chrupiące rurki wypełnione kremowym nadzieniem z ricotty, czekolady i orzechów pistacjowych. To kultowy włoski deser pochodzący z Sycylii, który przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kruchych i delikatnych deserów. Cannoli siciliani sprawdzą się zarówno do popołudniowej kawy, jak i na wyjątkowe uroczystości w gronie rodziny lub przyjaciół. Przygotuj je w swojej kuchni i zasmakuj słodkości prosto ze słonecznych uliczek Sycylii!
250 | Gramów | ||
![]() |
|||
30 | Gramów |
cukier
|
|
30 | Gramów |
masło
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
0.25 | Szklanki |
Słodkie wino
|
|
0.35 | Szklanki |
ocet winny
|
|
0.25 | Łyżeczki |
sól
|
|
1 | Litr |
olej
|
|
Nadzienie |
|||
500 | Gramów |
Ricotta
|
|
100 | Gramów |
cukier puder
|
|
1 | Łyżeczka |
ekstrakt waniliowy
|
|
50 | Gramów |
Kandyzowana skórka pomarańczowa
|
|
50 | Gramów |
czekolada gorzka
|
|
50 | Gramów |
Pistacje obrane
|
|
Do dekoracji |
|||
1 | Garść |
cukier puder
|
|
1 | Garść |
Kandyzowana skórka pomarańczowa
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |