Cannoli siciliani
EkspertOdKuchni

Jeżeli lubisz rurki z kremem, koniecznie spróbuj cannoli siciliani — chrupiące rurki wypełnione kremowym nadzieniem z ricotty, czekolady i orzechów pistacjowych. To kultowy włoski deser pochodzący z Sycylii, który przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kruchych i delikatnych deserów. Cannoli siciliani sprawdzą się zarówno do popołudniowej kawy, jak i na wyjątkowe uroczystości w gronie rodziny lub przyjaciół. Przygotuj je w swojej kuchni i zasmakuj słodkości prosto ze słonecznych uliczek Sycylii!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
617
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
57
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Jeżeli lubisz rurki z kremem, koniecznie spróbuj cannoli siciliani — chrupiące rurki wypełnione kremowym nadzieniem z ricotty, czekolady i orzechów pistacjowych. To kultowy włoski deser pochodzący z Sycylii, który przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kruchych i delikatnych deserów. Cannoli siciliani sprawdzą się zarówno do popołudniowej kawy, jak i na wyjątkowe uroczystości w gronie rodziny lub przyjaciół. Przygotuj je w swojej kuchni i zasmakuj słodkości prosto ze słonecznych uliczek Sycylii!
14
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
250 g mąka pszenna tortowa lubella
30 g cukier
30 g masło
1 szt. jajko
0.25 szkl. słodkie wino
0.35 szkl. ocet winny
0.25 łyżecz. sól
1 l olej
500 g ricotta
100 g cukier puder
1 łyżecz. ekstrakt waniliowy
50 g kandyzowana skórka pomarańczowa
50 g czekolada gorzka
50 g pistacje obrane
Przygotowanie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
617
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
57
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.