4

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
500 Gramów
szpinak mrożony
300 Gramów
ser żółty
1 Szklanka
mleko
12 Sztuk
ingridient
makaron cannelloni Lubella
1 Sztuka
ser feta
5 Sztuk
czosnek
1 Łyżka
mąka Lubella
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotować 1 min w osolonej wodzie.
  2. Szpinak odparować na patelni, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pod koniec dodać fetę i doprawić pieprzem.
  3. Rurki wypełniać farszem szpinakowym (najlepiej za pomocą rękawa do ciast) i układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
  4. Masło rozpuścić w rondelku, przesmażyć na nim mąkę. Do wszystkiego dodać mleko i mieszając trzepaczką gotować aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem.
  5. Cannelloni polać sosem i zapiekać w temperaturze 200 stopni około 20 minut.
  6. Przed końcem obficie posypać startym żółtym serem.

Opis

Pyszne danie ze szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!