4

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
500 Gramów
szpinak mrożony
300 Gramów
ser żółty
1 Szklanka
mleko
12 Sztuk
ingridient
makaron cannelloni Lubella
1 Sztuka
ser feta
5 Sztuk
czosnek
1 Łyżka
mąka Lubella
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotować 1 min w osolonej wodzie.
  2. Szpinak odparować na patelni, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pod koniec dodać fetę i doprawić pieprzem.
  3. Rurki wypełniać farszem szpinakowym (najlepiej za pomocą rękawa do ciast) i układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
  4. Masło rozpuścić w rondelku, przesmażyć na nim mąkę. Do wszystkiego dodać mleko i mieszając trzepaczką gotować aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem.
  5. Cannelloni polać sosem i zapiekać w temperaturze 200 stopni około 20 minut.
  6. Przed końcem obficie posypać startym żółtym serem.

Opis

Pyszne danie ze szpinakiem

Podobne przepisy

Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Średni Do 1 godz
Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Makaron z pomidorami

Średni Do 1 godz
Makaron z pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!