Cannelloni ze szpinakiem

m7
Cannelloni ze szpinakiem

Średnia 4.5 / 2

Oceń!

Danie inspirowane kuchnią włoską. Pychota.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

500 g szpinak mrożony

300 g ser żółty

1 szkl. mleko

12 szt. cannelloni

1 szt. ser feta

5 szt. czosnek

1 łyżka masło

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


Makaron gotować 1 min. w osolonej wodzie.

Szpinak odparować na patelni, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pod koniec dodać fetę i doprawić pieprzem.

Rurki wypełniać farszem szpinakowym (najlepiej za pomocą rękawa do ciast) i układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.

Masło rozpuścić w rondelku, przesmażyć na nim mąkę. Do wszystkiego dodać mleko i mieszając trzepaczką gotować aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem.

Cannelloni polać sosem i zapiekać w temperaturze 200 stopni około 20 minut.

Przed końcem obficie posypać startym żółtym serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

614

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły