Cannelloni ze szpinakiem
m7
Danie inspirowane kuchnią włoską. Pychota.
1
4.5 / 2
Danie inspirowane kuchnią włoską. Pychota.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. pieprz
1 szcz. sól
500 g szpinak mrożony
300 g ser żółty
1 szkl. mleko
12 szt. cannelloni
1 szt. ser feta
5 szt. czosnek
1 łyżka masło
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Makaron gotować 1 min. w osolonej wodzie.
Szpinak odparować na patelni, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pod koniec dodać fetę i doprawić pieprzem.
Rurki wypełniać farszem szpinakowym (najlepiej za pomocą rękawa do ciast) i układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
Masło rozpuścić w rondelku, przesmażyć na nim mąkę. Do wszystkiego dodać mleko i mieszając trzepaczką gotować aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem.
Cannelloni polać sosem i zapiekać w temperaturze 200 stopni około 20 minut.
Przed końcem obficie posypać startym żółtym serem.