Cannelloni ze szpinakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Cannelloni ze szpinakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975245846.jpeg&w=3840&q=75)
Danie inspirowane kuchnią włoską. Pychota.
1
4.5 / 2
Danie inspirowane kuchnią włoską. Pychota.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
500 g szpinak mrożony
300 g ser żółty
1 szkl. mleko
12 szt. cannelloni
1 szt. ser feta
5 szt. czosnek
1 łyżka masło
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Makaron gotować 1 min. w osolonej wodzie.
Szpinak odparować na patelni, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pod koniec dodać fetę i doprawić pieprzem.
Rurki wypełniać farszem szpinakowym (najlepiej za pomocą rękawa do ciast) i układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
Masło rozpuścić w rondelku, przesmażyć na nim mąkę. Do wszystkiego dodać mleko i mieszając trzepaczką gotować aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem.
Cannelloni polać sosem i zapiekać w temperaturze 200 stopni około 20 minut.
Przed końcem obficie posypać startym żółtym serem.