Cannelloni ze szpinakiem

m7
Cannelloni ze szpinakiem

1

4.5 / 2

Danie inspirowane kuchnią włoską. Pychota.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

500 g szpinak mrożony

300 g ser żółty

1 szkl. mleko

12 szt. cannelloni

1 szt. ser feta

5 szt. czosnek

1 łyżka masło

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Makaron gotować 1 min. w osolonej wodzie.

2

Szpinak odparować na patelni, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pod koniec dodać fetę i doprawić pieprzem.

3

Rurki wypełniać farszem szpinakowym (najlepiej za pomocą rękawa do ciast) i układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.

4

Masło rozpuścić w rondelku, przesmażyć na nim mąkę. Do wszystkiego dodać mleko i mieszając trzepaczką gotować aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem.

5

Cannelloni polać sosem i zapiekać w temperaturze 200 stopni około 20 minut.

6

Przed końcem obficie posypać startym żółtym serem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły