1

Składniki

1 Puszka
pomidory w puszce
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
5 Łyżeczek
nać pietruszki
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
świeża bazylia
6 Łyżek
śmietanka kremowa 30%
1 Łyżka
masło extra
1 Dekagram
ingridient
makaron Lubella Cannelloni
50 Dekagramów
Ser biały półtłusty
20 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i na dno wylewany kremówkę.
  2. Makaron faszerujemy masą serową.
  3. Cannelloni gotujemy al dente.
  4. Pomidory z puszki miksujemy z bazylią.
  5. Z twarogu, startego sera żółtego, natki pietruszki i jajka wyrabiamy jednolitą masę.
  6. Cannelloni układamy warstwami, całość zalewamy sosem pomidorowym, zapiekamy 23 minut w temp. 180 stopni C.

Opis

Bezmięsne pyszne danie, które zaskakuje smakiem. Połączeniem twarogu i sera żółtego zapieczonego w cannelloni pod sosem pomidorowo-bazyliowym, pycha:)

Podobne przepisy

Penne w pomidorach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Penne w pomidorach

Zapiekanka z makaronem i brokułami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Zapiekanka z makaronem i brokułami

Świdry w sosie serowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry w sosie serowym

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Świderki z Szynką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki z Szynką

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Kolanka na boczku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!