Cannelloni z twarogiem i serem żółtym w pomidorowym sosie

mariola85
Cannelloni z twarogiem i serem żółtym w pomidorowym sosie

1

0 / 0

Bezmięsne pyszne danie, które zaskakuje smakiem. Połączeniem twarogu i sera żółtego zapieczonego w cannelloni pod sosem pomidorowo-bazyliowym. Pycha!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 puszka pomidory krojone łowicz

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

5 łyżecz. nać pietruszki

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. świeża bazylia

6 łyżka śmietanka kremowa 30%

1 łyżka masło

1 opak. makaron lubella cannelloni

50 dag. ser biały półtłusty

20 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Cannelloni gotujemy al dente.

2

Z twarogu, startego sera żółtego, natki pietruszki i jajka wyrabiamy jednolitą masę.

3

Pomidory z puszki miksujemy z bazylią.

4

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i na dno wylewany kremówkę.

5

Makaron faszerujemy masą serową.

6

Cannelloni układamy warstwami, całość zalewamy sosem pomidorowym, zapiekamy 23 minut w temp. 180 stopni C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

586

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły