Cannelloni z twarogiem i serem żółtym w pomidorowym sosie
mariola85
1
0 / 0
Bezmięsne pyszne danie, które zaskakuje smakiem. Połączeniem twarogu i sera żółtego zapieczonego w cannelloni pod sosem pomidorowo-bazyliowym. Pycha!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 pusz. pomidory krojone łowicz
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
5 łyżeczka nać pietruszki
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. świeża bazylia
6 łyżka śmietanka kremowa 30%
1 łyżka masło
1 opak. makaron lubella cannelloni
50 dek. ser biały półtłusty
20 dek. ser żółty
Przygotowanie
Cannelloni gotujemy al dente.
Z twarogu, startego sera żółtego, natki pietruszki i jajka wyrabiamy jednolitą masę.
Pomidory z puszki miksujemy z bazylią.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i na dno wylewany kremówkę.
Makaron faszerujemy masą serową.
Cannelloni układamy warstwami, całość zalewamy sosem pomidorowym, zapiekamy 23 minut w temp. 180 stopni C.