1

Składniki

1 Puszka
pomidory w puszce
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
5 Łyżeczek
nać pietruszki
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
świeża bazylia
6 Łyżek
śmietanka kremowa 30%
1 Łyżka
masło extra
1 Dekagram
ingridient
makaron Lubella Cannelloni
50 Dekagramów
Ser biały półtłusty
20 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i na dno wylewany kremówkę.
  2. Makaron faszerujemy masą serową.
  3. Cannelloni gotujemy al dente.
  4. Pomidory z puszki miksujemy z bazylią.
  5. Z twarogu, startego sera żółtego, natki pietruszki i jajka wyrabiamy jednolitą masę.
  6. Cannelloni układamy warstwami, całość zalewamy sosem pomidorowym, zapiekamy 23 minut w temp. 180 stopni C.

Opis

Bezmięsne pyszne danie, które zaskakuje smakiem. Połączeniem twarogu i sera żółtego zapieczonego w cannelloni pod sosem pomidorowo-bazyliowym, pycha:)

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Penne w pomidorach

Łatwy Do 20 min.

Świdry w sosie serowym

Łatwy Do 40 min.

Zapiekanka z makaronem i brokułami

Łatwy Do 20 min.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!