Cannelloni z twarogiem i serem żółtym w pomidorowym sosie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Cannelloni z twarogiem i serem żółtym w pomidorowym sosie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973297439.jpeg&w=3840&q=75)
Bezmięsne pyszne danie, które zaskakuje smakiem. Połączeniem twarogu i sera żółtego zapieczonego w cannelloni pod sosem pomidorowo-bazyliowym. Pycha!
1
0 / 0
Bezmięsne pyszne danie, które zaskakuje smakiem. Połączeniem twarogu i sera żółtego zapieczonego w cannelloni pod sosem pomidorowo-bazyliowym. Pycha!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 puszka pomidory krojone łowicz
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
5 łyżecz. nać pietruszki
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. świeża bazylia
6 łyżka śmietanka kremowa 30%
1 łyżka masło
1 opak. makaron lubella cannelloni
50 dag. ser biały półtłusty
20 dag. ser żółty
Przygotowanie
Cannelloni gotujemy al dente.
Z twarogu, startego sera żółtego, natki pietruszki i jajka wyrabiamy jednolitą masę.
Pomidory z puszki miksujemy z bazylią.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i na dno wylewany kremówkę.
Makaron faszerujemy masą serową.
Cannelloni układamy warstwami, całość zalewamy sosem pomidorowym, zapiekamy 23 minut w temp. 180 stopni C.