1

Składniki

0.83 Puszki
pomidory w puszce
0.83 Szczypty
sól
0.83 Szczypty
pieprz
4.17 Łyżeczki
nać pietruszki
0.83 Sztuki
jaja kurze całe
0.83 Sztuki
świeża bazylia
5 Łyżek
śmietanka kremowa 30%
0.83 Łyżki
masło extra
0.83 Dekagrama
ingridient
makaron Lubella Cannelloni
41.67 Dekagrama
Ser biały półtłusty
16.67 Dekagrama
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i na dno wylewany kremówkę.
  2. Makaron faszerujemy masą serową.
  3. Cannelloni gotujemy al dente.
  4. Pomidory z puszki miksujemy z bazylią.
  5. Z twarogu, startego sera żółtego, natki pietruszki i jajka wyrabiamy jednolitą masę.
  6. Cannelloni układamy warstwami, całość zalewamy sosem pomidorowym, zapiekamy 23 minut w temp. 180 stopni C.

Opis

Bezmięsne pyszne danie, które zaskakuje smakiem. Połączeniem twarogu i sera żółtego zapieczonego w cannelloni pod sosem pomidorowo-bazyliowym, pycha:)

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Penne w pomidorach

Łatwy Do 15 min
Penne w pomidorach

Świdry w sosie serowym

Łatwy Do 40 min
Świdry w sosie serowym

Zapiekanka z makaronem i brokułami

Łatwy Do 15 min
Zapiekanka z makaronem i brokułami

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!