Cannelloni z soczewicą i pieczarkami

malg
Cannelloni z soczewicą i pieczarkami

0

2.4 / 9

Cannelloni z soczewicą i pieczarkami.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szkl. soczewica

1 szt. cebula

10 szt. pieczarki

2 szt. pomidor

4 łyżka nać pietruszki

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

1 łyżka masło

2 łyżka oliwa

12 dag. makaron cannelloni lubella

Przygotowanie


1

Przygotowujemy składniki.

2

Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę.

3

Cebule pokrojoną w kostkę podsmażamy na oleju, dodajemy pieczarki smażymy razem. doprawiamy solą i pieprzem.

4

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Pomidora kroimy w kostkę podsmażamy na patelni z oliwa sola i pieprzem.

5

Soczewicę dotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy studzimy i rozdrabniamy w malakserze z dodatkiem jajka, łączymy z pieczarkami. Lekko podgotowane cannelloni faszerujemy pieczarkami i soczewicą.

6

Cannelloni zapiekamy przez 20 minut w temp. 180 stopni. Podajemy z sosem pomidorowym przygotowanym z pomidora.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

442

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły