Cannelloni z soczewicą i pieczarkami
malg
Cannelloni z soczewicą i pieczarkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
442
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.4 / 9
Cannelloni z soczewicą i pieczarkami.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. soczewica
1 szt. cebula
10 szt. pieczarki
2 szt. pomidor
4 łyżka nać pietruszki
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 łyżka masło
2 łyżka oliwa
12 dag. makaron cannelloni lubella
Przygotowanie
Przygotowujemy składniki.
Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę.
Cebule pokrojoną w kostkę podsmażamy na oleju, dodajemy pieczarki smażymy razem. doprawiamy solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Pomidora kroimy w kostkę podsmażamy na patelni z oliwa sola i pieprzem.
Soczewicę dotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy studzimy i rozdrabniamy w malakserze z dodatkiem jajka, łączymy z pieczarkami. Lekko podgotowane cannelloni faszerujemy pieczarkami i soczewicą.
Cannelloni zapiekamy przez 20 minut w temp. 180 stopni. Podajemy z sosem pomidorowym przygotowanym z pomidora.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
442
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.