1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
papryka czerwona słodka
2 Łyżeczki
bazylia
800 Gramów
pomidor
400 Gramów
Twaróg tłusty
200 Gramów
parmezan
250 Gramów
Cannelloni
1 Sztuka
cebula
4 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Sztuki
bazylia
3 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę i czosnek siekamy i obsmażamy na oliwie. Dodajemy pomidory z sosem i przyprawy. Dusimy przez kilka minut rozdrabniając pomidory widelcem.
  2. Twarożek mieszamy z jajkami, doprawiamy do smaku. Przy pomocy szprycy napełniamy cannelloni.
  3. Gotowe cannelloni układamy obok siebie w formie wysmarowanej masłem. Zalewamy sosem pomidorowym i zapiekamy w temperaturze 200 stopni C przez około pół godziny.

Opis

To danie uniwersalne,tj.nadające się zarówno na obiad, kolację na romantyczny wieczór we dwoje, jak i na przyjęcie dla przyjaciół. Wymaga jednak pewnej kulinarnej wprawy oraz poświęcenia odrobiny czasu. Zachęca do eksperymentowania w kuchni, także nowicjuszy:)

Podobne przepisy

Łazanki z cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Łazanki z cukinią

Świderki w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Świderki w sosie pomidorowym

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Kokardki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!