Cannelloni z serowo - bazyliowym farszem

m7
Cannelloni z serowo - bazyliowym farszem

1

0 / 0

To danie uniwersalne,tj.nadające się zarówno na obiad, kolację na romantyczny wieczór we dwoje, jak i na przyjęcie dla przyjaciół. Wymaga jednak pewnej kulinarnej wprawy oraz poświęcenia odrobiny czasu. Zachęca do eksperymentowania w kuchni, także nowicjuszy:)

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 szcz. papryka czerwona słodka

2 łyżeczka bazylia

800 g pomidor

400 g twaróg tłusty

200 g parmezan

250 g cannelloni

1 szt. cebula

4 szt. czosnek

2 szt. jaja kurze całe

0.50 szt. bazylia

3 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Cebulę i czosnek siekamy i obsmażamy na oliwie. Dodajemy pomidory z sosem i przyprawy. Dusimy przez kilka minut rozdrabniając pomidory widelcem.

2

Twarożek mieszamy z jajkami, doprawiamy do smaku. Przy pomocy szprycy napełniamy cannelloni.

3

Gotowe cannelloni układamy obok siebie w formie wysmarowanej masłem. Zalewamy sosem pomidorowym i zapiekamy w temperaturze 200 stopni C przez około pół godziny.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły