Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
papryka czerwona słodka
2 Łyżeczki
bazylia
800 Gramów
pomidor
400 Gramów
Twaróg tłusty
200 Gramów
parmezan
250 Gramów
Cannelloni
1 Sztuka
cebula
4 Sztuki
czosnek
2 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Sztuki
bazylia
3 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebulę i czosnek siekamy i obsmażamy na oliwie. Dodajemy pomidory z sosem i przyprawy. Dusimy przez kilka minut rozdrabniając pomidory widelcem.
  2. Twarożek mieszamy z jajkami, doprawiamy do smaku. Przy pomocy szprycy napełniamy cannelloni.
  3. Gotowe cannelloni układamy obok siebie w formie wysmarowanej masłem. Zalewamy sosem pomidorowym i zapiekamy w temperaturze 200 stopni C przez około pół godziny.

Opis

To danie uniwersalne,tj.nadające się zarówno na obiad, kolację na romantyczny wieczór we dwoje, jak i na przyjęcie dla przyjaciół. Wymaga jednak pewnej kulinarnej wprawy oraz poświęcenia odrobiny czasu. Zachęca do eksperymentowania w kuchni, także nowicjuszy:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!