Cannelloni z serowo - bazyliowym farszem
m7
To danie uniwersalne,tj.nadające się zarówno na obiad, kolację na romantyczny wieczór we dwoje, jak i na przyjęcie dla przyjaciół. Wymaga jednak pewnej kulinarnej wprawy oraz poświęcenia odrobiny czasu. Zachęca do eksperymentowania w kuchni, także nowicjuszy:)
1
0 / 0
To danie uniwersalne,tj.nadające się zarówno na obiad, kolację na romantyczny wieczór we dwoje, jak i na przyjęcie dla przyjaciół. Wymaga jednak pewnej kulinarnej wprawy oraz poświęcenia odrobiny czasu. Zachęca do eksperymentowania w kuchni, także nowicjuszy:)
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. sól
1 szcz. papryka czerwona słodka
2 łyżeczka bazylia
800 g pomidor
400 g twaróg tłusty
200 g parmezan
250 g cannelloni
1 szt. cebula
4 szt. czosnek
2 szt. jaja kurze całe
0.50 szt. bazylia
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
Cebulę i czosnek siekamy i obsmażamy na oliwie. Dodajemy pomidory z sosem i przyprawy. Dusimy przez kilka minut rozdrabniając pomidory widelcem.
Twarożek mieszamy z jajkami, doprawiamy do smaku. Przy pomocy szprycy napełniamy cannelloni.
Gotowe cannelloni układamy obok siebie w formie wysmarowanej masłem. Zalewamy sosem pomidorowym i zapiekamy w temperaturze 200 stopni C przez około pół godziny.