Cannelloni z prażonymi jabłkami i polewą z masła i bułki tartej
malg
0
0 / 0
Cannelloni na słodko? A dlaczego nie? Makaron nadziewany prażonymi jabłkami z masłem i bułka tartą jest pyszny i sycący.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg jabłka
1 szcz. cynamon
1 łyżka cukier
4 łyżka masło
2 łyżka bułka tarta
2 łyżka cukier
12 dek. cannelloni
Przygotowanie
1
Cannelloni gotujemy al dente.
2
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, doprawiamy cukrem i cynamonem.
3
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą i podsmażamy, dodajemy cukier.
4
Cannelloni faszerujemy jabłkami, podajemy polane masłem z bułką tartą.