Cannelloni z prażonymi jabłkami i polewą z masła i bułki tartej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Cannelloni z prażonymi jabłkami i polewą z masła i bułki tartej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976291996.jpeg&w=3840&q=75)
Cannelloni na słodko? A dlaczego nie? Makaron nadziewany prażonymi jabłkami z masłem i bułka tartą jest pyszny i sycący.
0
0 / 0
Cannelloni na słodko? A dlaczego nie? Makaron nadziewany prażonymi jabłkami z masłem i bułka tartą jest pyszny i sycący.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg jabłka
1 szczyp. cynamon
1 łyżka cukier
4 łyżka masło
2 łyżka bułka tarta
2 łyżka cukier
12 dag. cannelloni
Przygotowanie
1
Cannelloni gotujemy al dente.
2
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, doprawiamy cukrem i cynamonem.
3
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą i podsmażamy, dodajemy cukier.
4
Cannelloni faszerujemy jabłkami, podajemy polane masłem z bułką tartą.