Cannelloni z prażonymi jabłkami i polewą z masła i bułki tartej

malg
Cannelloni z prażonymi jabłkami i polewą z masła i bułki tartej

Średnia 0 / 0

Oceń!

Cannelloni na słodko? A dlaczego nie? Makaron nadziewany prażonymi jabłkami z masłem i bułka tartą jest pyszny i sycący.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg jabłka

1 szczyp. cynamon

1 łyżka cukier

4 łyżka masło

2 łyżka bułka tarta

2 łyżka cukier

12 dag. cannelloni

Przygotowanie


Cannelloni gotujemy al dente.

Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, doprawiamy cukrem i cynamonem.

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą i podsmażamy, dodajemy cukier.

Cannelloni faszerujemy jabłkami, podajemy polane masłem z bułką tartą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

403

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

71

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły