Cannelloni z prażonymi jabłkami i polewą z masła i bułki tartej
malg
Cannelloni na słodko? A dlaczego nie? Makaron nadziewany prażonymi jabłkami z masłem i bułka tartą jest pyszny i sycący.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
403
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Cannelloni na słodko? A dlaczego nie? Makaron nadziewany prażonymi jabłkami z masłem i bułka tartą jest pyszny i sycący.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg jabłka
1 szczyp. cynamon
1 łyżka cukier
4 łyżka masło
2 łyżka bułka tarta
2 łyżka cukier
12 dag. cannelloni
Przygotowanie
Cannelloni gotujemy al dente.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, doprawiamy cukrem i cynamonem.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą i podsmażamy, dodajemy cukier.
Cannelloni faszerujemy jabłkami, podajemy polane masłem z bułką tartą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
403
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.