Cannelloni z mięsem mielonym i cukinią

mariola85
Cannelloni z mięsem mielonym i cukinią

0

0 / 0

C Cannelloni to bardzo elegancki sposób na podanie makaronu.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. papryka ostra

1 puszka pomidor

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 pęcz. świeża bazylia

1 szt. makaron lubella cannelloni

2 szt. cukinia młoda

4 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 szt. jaja kurze całe

70 dag. mięso mielone

20 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Makaron ugotować al dente.

2

Cukinię umyć i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z surowym mięsem mielonym, podduszoną cebulą, doprawić pieprzem i solą i pozostałymi przyprawami. Dodać jajko i całość wyrobić.

3

Pomidory zmiksować z bazylią.

4

W naczyniu żaroodpornym ułożyć nadziane farszem cannelloni, zalać sosem z pomidorów i bazylii.

5

Piec w temp. 180 stopni C przez 35-40 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

707

kcal

Białka

47

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły