Cannelloni z mięsem mielonym i cukinią

mariola85
Cannelloni z mięsem mielonym i cukinią

0

0 / 0

C Cannelloni to bardzo elegancki sposób na podanie makaronu.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. papryka ostra

1 pusz. pomidor

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 pęcz. świeża bazylia

1 szt. makaron lubella cannelloni

2 szt. cukinia młoda

4 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 szt. jaja kurze całe

70 dek. mięso mielone

20 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Makaron ugotować al dente.

2

Cukinię umyć i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z surowym mięsem mielonym, podduszoną cebulą, doprawić pieprzem i solą i pozostałymi przyprawami. Dodać jajko i całość wyrobić.

3

Pomidory zmiksować z bazylią.

4

W naczyniu żaroodpornym ułożyć nadziane farszem cannelloni, zalać sosem z pomidorów i bazylii.

5

Piec w temp. 180 stopni C przez 35-40 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły