Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
papryka ostra
1 Puszka
pomidor
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Pęczek
świeża bazylia
1 Sztuka
ingridient
makaron Lubella Cannelloni
2 Sztuki
Cukinia młoda
4 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jaja kurze całe
70 Dekagramów
mięso mielone
20 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować al dente.
  2. Cukinię umyć i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z surowym mięsem mielonym, podduszoną cebulą, doprawić pieprzem i solą i pozostałymi przyprawami. Dodać jajko i całość wyrobić.
  3. Pomidory zmiksować z bazylią.
  4. W naczyniu żaroodpornym ułożyć nadziane farszem cannelloni, zalać sosem z pomidorów i bazylii.
  5. Piec w temp. 180 stopni C przez 35-40 minut.

Opis

Cannelloni - dla jednych kulinarna sztuka nie do przejścia, dla innych prosty sposób na obiad. Przełamałam się pewnego dnia i należę do tych drugich. Cannelloni to bardzo elegancki sposób na podanie makaronu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!