0

Składniki

1 Szczypta
papryka ostra
1 Puszka
pomidor
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Pęczek
świeża bazylia
1 Sztuka
ingridient
makaron Lubella Cannelloni
2 Sztuki
Cukinia młoda
4 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jaja kurze całe
70 Dekagramów
mięso mielone
20 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować al dente.
  2. Cukinię umyć i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z surowym mięsem mielonym, podduszoną cebulą, doprawić pieprzem i solą i pozostałymi przyprawami. Dodać jajko i całość wyrobić.
  3. Pomidory zmiksować z bazylią.
  4. W naczyniu żaroodpornym ułożyć nadziane farszem cannelloni, zalać sosem z pomidorów i bazylii.
  5. Piec w temp. 180 stopni C przez 35-40 minut.

Opis

Cannelloni - dla jednych kulinarna sztuka nie do przejścia, dla innych prosty sposób na obiad. Przełamałam się pewnego dnia i należę do tych drugich. Cannelloni to bardzo elegancki sposób na podanie makaronu.

Podobne przepisy

Makaron nadziewany

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron nadziewany

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!