0

Składniki

1 Szczypta
papryka ostra
1 Puszka
pomidor
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Pęczek
świeża bazylia
1 Sztuka
ingridient
makaron Lubella Cannelloni
2 Sztuki
Cukinia młoda
4 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jaja kurze całe
70 Dekagramów
mięso mielone
20 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować al dente.
  2. Cukinię umyć i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z surowym mięsem mielonym, podduszoną cebulą, doprawić pieprzem i solą i pozostałymi przyprawami. Dodać jajko i całość wyrobić.
  3. Pomidory zmiksować z bazylią.
  4. W naczyniu żaroodpornym ułożyć nadziane farszem cannelloni, zalać sosem z pomidorów i bazylii.
  5. Piec w temp. 180 stopni C przez 35-40 minut.

Opis

Cannelloni - dla jednych kulinarna sztuka nie do przejścia, dla innych prosty sposób na obiad. Przełamałam się pewnego dnia i należę do tych drugich. Cannelloni to bardzo elegancki sposób na podanie makaronu.

Podobne przepisy

Pasztet z cukinii

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!