Cannelloni z mięsem mielonym i cukinią
mariola85
C Cannelloni to bardzo elegancki sposób na podanie makaronu.
0
0 / 0
C Cannelloni to bardzo elegancki sposób na podanie makaronu.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. papryka ostra
1 pusz. pomidor
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 pęcz. świeża bazylia
1 szt. makaron lubella cannelloni
2 szt. cukinia młoda
4 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
1 szt. jaja kurze całe
70 dek. mięso mielone
20 dek. ser żółty
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente.
Cukinię umyć i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z surowym mięsem mielonym, podduszoną cebulą, doprawić pieprzem i solą i pozostałymi przyprawami. Dodać jajko i całość wyrobić.
Pomidory zmiksować z bazylią.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć nadziane farszem cannelloni, zalać sosem z pomidorów i bazylii.
Piec w temp. 180 stopni C przez 35-40 minut.