Cannelloni z mięsem mielonym i cukinią
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Cannelloni z mięsem mielonym i cukinią](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976745461.jpeg&w=3840&q=75)
C Cannelloni to bardzo elegancki sposób na podanie makaronu.
0
0 / 0
C Cannelloni to bardzo elegancki sposób na podanie makaronu.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. papryka ostra
1 puszka pomidor
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 pęcz. świeża bazylia
1 szt. makaron lubella cannelloni
2 szt. cukinia młoda
4 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
1 szt. jaja kurze całe
70 dag. mięso mielone
20 dag. ser żółty
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente.
Cukinię umyć i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z surowym mięsem mielonym, podduszoną cebulą, doprawić pieprzem i solą i pozostałymi przyprawami. Dodać jajko i całość wyrobić.
Pomidory zmiksować z bazylią.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć nadziane farszem cannelloni, zalać sosem z pomidorów i bazylii.
Piec w temp. 180 stopni C przez 35-40 minut.