Cannelloni z mięsem mielonym i cukinią
mariola85
C Cannelloni to bardzo elegancki sposób na podanie makaronu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
707
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
C Cannelloni to bardzo elegancki sposób na podanie makaronu.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. papryka ostra
1 puszka pomidor
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 pęcz. świeża bazylia
1 szt. makaron lubella cannelloni
2 szt. cukinia młoda
4 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
1 szt. jaja kurze całe
70 dag. mięso mielone
20 dag. ser żółty
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente.
Cukinię umyć i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z surowym mięsem mielonym, podduszoną cebulą, doprawić pieprzem i solą i pozostałymi przyprawami. Dodać jajko i całość wyrobić.
Pomidory zmiksować z bazylią.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć nadziane farszem cannelloni, zalać sosem z pomidorów i bazylii.
Piec w temp. 180 stopni C przez 35-40 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
707
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.